Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Abu Dhabi grupacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata preuzela Manchester City, u emiratima se zanimanje za nogomet podignulo na višu razinu. Njihova 'veterenska' liga sada postaje profesionalna.


Tamošnja prva nogometna liga do sada je bila financijsko utočište nogometnim velikanima u veteranskim godinama, no od ove sezone postaje profesionalna.

Vezani članci Predsjednik Milanović na nogometnoj utakmici Milanović o Cici Kranjčaru: ''Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa'' Golmani kao papige - 9 Vratari su '90-ih godina izgledali poput papiga, pogledajte urnebesne usporedbe

Jedan od najcjenjenijih nogometnih stručnjaka u toj zemlji je naš Luka Bonačić, trener Al Nasra. Iako se s nekim igračima potpisuju ugovori vrijedni i do petnaestak milijuna dolara, Bonačić smatra da se amaterske navike igrača, u zemlji naftnih šeika, neće tako lako iskorijeniti.

'Imam 20 igrača, no četvorica-petorica još uvijek rade. Kada imamo trening ujutro, oni se uopće ne pojave. 70 posto svoje energije trošim izvan terena, na disciplinu i opremu za treninge. Znate, jako je teško,' požalio se Bonačić.

Ipak, vjerujemo da je Luki Bonačiću bolje nego u Hrvatskoj nogometnoj ligi gdje je 'izvan terena' znao završiti i razbijene glave.