Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blatter: Uvođenje kvota na strane igrače dobro za nogomet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik čelne svjetske nogometne organizacije Sepp Blatter priznao je kako je pokušaj FIFA-e da uvede kvote na strane igrače „protiv načela Europske Unije“.

No unatoč tome što novo pravilo predviđa ograničenje po kojem bi u jednom trenutku na terenu moglo biti svega pet stranih igrača, a što je protivno inzistiranju EU na slobodnom kretanju rada među zemljama članicama, Švicarac Blatter ne odustaje od svoje kampanje.

Pročitajte i ovo Ana Malbaša i Slaven Hojski - 3 KAZNA? PRAVA SITNICA... Gotovo četvrtina lista ima previše muškaraca, ali ima i onih s previše žena: "Objavit ćemo popis i onda to ide na Prekršajni sud" Slika nije dostupna Sepp Blatter se ispričao Talijanima

„Svjestan sam toga da je to protiv principa europskih zakona o slobodnom kretanju radnika u Europi, no mislim da u ideji ima argumenata za reći da će to pomoći engleskom nogometu“, rekao je Blatter za Sky Sports News.

„Treba vidjeti i istražiti s pravne strane što je točno nelegalno u svemu ovome“, zaključio je.

Blatter ističe da je na kongresu FIFA-e u Sidneyu u svibnju razoluciju prihvatila velika većina – 155 glasa na prema 5 od kojih niti jedan nije iz Europe.

„Tako se odluka o ovom pitanju daje u ruke predsjedniku FIFA-e i Michelu Platiniju, predsjedniku UEFA-e koji bi trebali istražiti kako doći do rješenja u granicama spomenutih europskih zakona“.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene