Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić: Utakmica sa Slovenijom nas ohrabruje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Najviše nas je, nakon sinoćnje utakmice sa Slovenijom, obradovalo što je rendgenska snimka gležnja Nike Kranjčara potvrdila da nema nikakvih lomova. Jasno je da će morati pauzirati neko vrijeme, a hoće li to biti tjedan ili dva, to je u ovom trenutku teško prognozirati", izjavio je na konferenciji za novinare izbornik Slaven Bilić.

To je po njemu jedina "crna mrlja" sa sinoćnje utakmice protiv Slovenije, jer je sve ostalo bilo upravo onako kako su on i njegovi suradnici očekivali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: ''Dosad smo dokazali da smo u vrhu nogometa'' Slika nije dostupna Vatreni otputovali u Budimpeštu bez Bilića

"Raduje nas naša dobra igra nakon koje s optimizmom očekujemo početak priprema za nastup na dvjema važnim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se odigrati na stadionu u Maksimiru 6. rujna protiv Kazahstana i četiri dana nakon toga, 10. rujna, protiv Engleske", kazao je Bilić.

Naš izbornik posebno je bio zadovoljan reakcijom naših igrača nakon rano primljenog gola, jer po njegovim riječima, na utakmici protiv Slovenije, koja nije imala natjecateljski naboj, veseli angažiranost cijele momčadi i kombinatorna igra naših reprezentativaca.

"Mi smo dobro reagirali nakon primljenih golova, a imali smo i nekoliko pravih akcija u kojima je sudjelovalo više igrača. Naravno da nisam sretan što smo primili dva gola nakon prekida, jer nećemo uvijek biti u situaciji da postignemo tri pogotka za pobjedu, ali mora nas veseliti što smo visoko i agresivno napadali njihovu zadnju liniju i to ne samo preko Olića nego i preko Petrića, Srne i Rakitića. Zato su Slovenci, koja su dobra momčad, morali izbacivati loptu nasumice van terena.

Po mišljenju Bilićevih pomoćnika Aljoše Asanovića i Nikole Jurčevića ova utakmica je definitivno potvrdila da Ivan Rakitić preuzima ulogu stožernog igrača u reprezentaciji.

>> Pobjeda uoči početka novog ciklusa, 100. nastup Šimića

"Nije to samo zbog dva postignuta pogotka i njegove kombinatorike već zbog njegove taktičke zrelosti i igre u oba pravca", obrazložio je Robert Prosinečki razloge zadovoljsta nakon utakmice sa Slovenijom u kojoj je debitirao i Ivica Križenac i najavio da se i na njega u budućnosti može najozbiljnije računati.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić najavio je da se već danas putem interneta mogu kupiti ulaznice za utakmice protiv Kazahstana, koje će se igrati 6. rujna na stadionu u Maksimiru s početkom u 20,15 sati, dok će utakmica protiv Engleske započeti u srijedu, 10. rujna, u 21 sat. Srebrić je najavio da će u srijedu, 27. ovog mjeseca, u 14 sati Bilić objaviti popis igrača na koje računa za utakmice protiv Kazahstana i Engleske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene