Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijanci dozvolili zastave na automobilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za razliku od svojih južnih susjeda Slovenaca koji kažnjavaju navijače sa zastavicama na automobilima, austrijska policija tolerira takvo ponašanje.

Premda u Austriji postoji zakon kojim se kažnjava i sa 5.000 eura pokazivanja nacionalnih obilježja na automobilima i prozorima zgrada koje nisu državne institucije zbog silnog prosvjeda javnosti takav je zakon privremeno suspendiran za vrijeme trajanja Europskog prvenstva.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

U Austriji na automobilu zastavicu smije izvjesiti samo predsjednik države međutim nakon silnih prosvjeda ministar transporta Werner Faymann je do konca lipnja suspendirao tu odluku.

"Bilo bi zaista smiješno kažnjavati ljude zato što mašu s austrijskom zastavom za vrijeme europskog prvenstva. Sretan sam što je zakon privremeno stavljen izvan uporabe, barem do konca europskog prvenstva," naglasio je austrijski ministar unutrašnjih poslova Gunther Platter.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene