Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački huligani jučer su u Tkalčićevoj ulici u dva odvojena napada pretukli i lakše ozlijedili petoricu navijača češkog nogometnog kluba Sparta i dvojicu navijača ruskog CSKA.


Petoricu Čeha koji su došli na utakmicu između Dinama i praške Sparte nekoliko minuta iza ponoći palicama i bocama napala je skupina nepoznatih mlađih napadača, izvijestila je zagrebačke policija.

Vezani članci Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Policija zbog sramotnih poruka u Borovu privela 14 osoba, slijedi im kaznena prijava zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Vlada najoštrije osudila ponašanje navijača u Borovu: "Za to nema i ne može biti opravdanja"

Huligani su se razbježali do dolaska policije koja je napadnute gostujuće navijače odvezla u hotel u kojem su odsjeli.

Nešto kasnije zatražili su liječničku pomoć te im je u Klinici za traumatologiju utvrđeno da su svi lakše ozlijeđeni.

Dvojicu ruskih državljana u dobi od 34 i 35 godina koji su u Hrvatsku došli na utakmicu između Slaven Belupa i moskovskog CSKA oko 17 sati, također u Tkalčićevoj ulici u središtu Zagreba, napalo je više nepoznatih počinitelja mlađe dobi, rekli su u policiji.

Lakše ozlijeđenim navijačima liječnička pomoć pružena je na mjestu napada.

Policija očekuje da će na večerašnju utakmicu Dinama i Sparte na maksimirskom stadion gledati oko 15.000 posjetitelja, od čega 300-tinjak gostujućih.