Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EURO: Štrajk u navijačkoj zoni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet ugostitelja u navijačkoj zoni u središtu Beča dijelom je za 90 posto manji od očekivanoga, stoga su pojedini ugostitelji zaprijetili štrajkom i angažirali svoje odvjetnike koji za loše poslovne rezultate okrivljuju bečke gradske vlasti.

"To je katastrofa, beskrajni bezobrazluk", izjavio je Georg Schmidmayer, ugostitelj u navijačkoj zoni na Ringstrasse.

Pročitajte i ovo Humanitarci s Brača Bravo! Stotine ugostiteljskih radnika s Brača svoje su napojnice donirali djeci s poteškoćama u razvoju Prvi ljetni vikend - 4 Za svakog ponešto Odlične brojke za početak sezone! Zadovoljni ugostitelji: "Napokon se ljeto vratilo, vidite da je šušur"

U blizini uopće nema života, što je ponajprije rezultat činjenice da nije postavljen obećani video zid, požalio se ugostitelj.

"To je tako loše isplanirano od strane bečkih gradskih vlasti", dodao je.

Jedan ugostitelj mora dnevno prodati najmanje 1.400 pića, kako bi imao pozitivnu bilancu. On je u cijelo prijepodne prodao samo pet pića, ilustrirao je svoj položaj Schmidmayer koji kaže da mu se štrajk nameće kao razumno rješenje.

"Ne damo se nasamariti, mi smo svi iskusni ugostitelji", rekao je.

Ugostitelj Ilija Šimunović dnevno posluje s 4.000 eura minusa, zbog čega je morao otpustiti 13 od ukupno 18 suradnika.

"Nemamo ni tračak nade da ćemo poslovno preživjeti", izjavio je Šimunović koji još nije prodao 100 pića u jednom danu.

Ugostitelji zahtijevaju između ostaloga smanjenje najamnina, koje iznose između 12.000 eura za štandove s jelima do 40.000 eura za štandove s napitcima na dobrom položaju.

Osim toga, ugostitelji zahtijevaju da do 15.00 sati u navijačku zonu može ući svatko bez kontrole, te da se do toga vremena mogu postavljati stolovi i stolice. Osim toga, smatraju da bi dodatni zabavni program oživio posao.

Za razliku od ugostitelja u središtu Beča, ugostitelji u navijačkoj zoni u Prateru zadovoljni su poslovanjem. "Što se toga tiče, nema žalbi", izjavila je predstavnica organizatora Barbara Globotschnig.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene