Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Počelo je počelo: NBA zvijezde sele u Europu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpisan je najveći ugovor u povijesti europske košarke koji nagovještava novo poglavlje ovog sporta. U Europu ne stižu više odbačeni i isluženi NBA igrači, već zvijezde u punom naponu snage privučene izdašnim ponudama sve bogatijih europskih klubova koji polako postaju konkurencija NBA momčadima.

Vijest da je igrač Atlanta Hawksa Josh Childress jutros i službeno potpisao za grčki Olympiakos morala je uzdrmati američki ponos. Radi se o 25-godišnjem igraču koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Hawksa, ali i jedan od najboljih „šestih igrača“ cijele lige.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Prvaci Celticsi kod Busha Slika nije dostupna NBA: Zaživio Oklahoma City Thunder

„Službeno je... potpisao sam. Ovo je bila situacija u kojoj nisam znao što me čeka u Ateni. No grad je lijep, klub je odlično organiziran i učinili su sve da se ugodno osjećam“, rekao je Childress u izjavi za Atlanta Journal.

Potpisani ugovor vrijedi više od 20 milijuna dolara i najveći je u povijesti europske košarke. Childress je odbio 33 milijuna dolara vrijedan ugovor koji su mu ponudili Atlanta Hawksi iz jednostavnog razloga: u SAD-u bi mu porez uzeo više od pola toga novca dok će u Grčkoj za tri godine dobiti čitav iznos. Atlanta je tako ostala bez igrača na kojem su htjeli graditi buduću momčad.

Spomenimo i da je NBA napustio Slovenac Boštjan Nachbar koji potpisao trogodišnji ugovor s moskovskim Dinamom vrijedan 14 milijuna dolara. Ameriku su napustili i Španjolci Jorge Garbajosa i Juan Carlos Navarro te argentinska zvijezda Carlos Delfino koji je za 13.5 milijuna dolara otišao u ruski Himki.

Tu je još i priča o mladom Brandonu Jenningsu koji je nakon završene srednje škole odmah otišao u Europu, i to u Repešinu Romu. Nije htio ići na sveučilište igrati godinu dana, što je preduvjet za NBA ugovor, nego je i on odlučio okušati se na sve bogatijim europskim terenima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene