Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: 'Izgubljeni' Hajduk razbijen u Bukureštu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Špacin bunker dobio je tri 'bombe' nakon velikih grešaka obrane, a na kraju je dobro i prošao.

Nogometaši bukureštanskog Dinama pobijedili su osvajača hrvatskog kupa s visokih 3:1 pred osam tisuča gledatelja u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović (Dnevnik.hr) ''Na pravom putu'' Grabar-Kitarović: "Tri mora brišu granicu 'stare i nove Europe'" U Bukureštu 3. summit inicijative tri mora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na summitu Inicijative tri mora Analiza Ivane Petrović: ''Vrlo je zanimljivo da se inicijativi priključuje i Njemačka, inače velika protivnica''

Hajduk je u Bukureštu 'pao' gotovo bez ispaljenog metka. Ovaj put bunker Stanka Poklepovića nije uspio, štoviše mogao se pretvoriti u katastrofu. Tajno oružje trebao je biti Hrvoje Vejić, no upravo je najiskusniji branič Hajduka dva puta kiksao u prvih par minuta i Dinamo je već vodio s 1:0. Subašić je morao napraviti 11-erac kojeg je u 3. minuti realizirao Adrian Cristea.

>> Dogovorena tučnjava u Bukureštu: Privedeno 20-ak Torcidaša!

Hajduk je u prvih 20 minuta bio razbijena vojska, obrana s čak tri stopera bila je potpuno izgubljena. Onda su Splićani na desetak minuta malo zagospodarili terenom. Zaredale su šanse Ibričića, Sharbinija pa Ljubičića, ali nedostajalo je koncentracije i ozbiljnosti u tim situacijama.

I Dinamo je imao dobre šanse, a onda su Bijeli šokirani u 38. minuti. Cristea je pucao iz okreta i do tada vrlo dobro Subašić katastrofalno reagira, lopta odlazi od stative ravno na noge Argentinca Garata koji zabija za 2:0.

Drugih 45 minuta započelo je burno. Prvo je domaći vratar Curca izvadio jednu loptu Ibričića ispod prečke, a onda tri minute kasnije Subašić brani skoro siguran pogodak domaćina. Subašić je još nekoliko puta dobro reagirao, a onda kao da je sunce svanulo za Hajduk. Tomasov se minijaturom oslobodio čuvara i špicom majstorski zabio za 2:1 u 65. minuti.

No, radost je kratko trajala. U 70. minuti opet kasni Vejić i nakon još jedne u nizu paničnih gužvi u 16-ercu Hajduka Bjelokošćanin Kone zabija za 3:1.

Strinić je zamalo zabio, pogodio prečku u 80. minuti, a Tomasov promašio veliku priliku nakon toga. Pucao je i Brkljača, ali ravno u Curcu. Strinić je u 89. s crte spasio novi pogodak Dinama u novoj katastrofalnoj reakciji obrane.

Imao je Hajduk pregršt prilika, no i Dinamo tako da je rezultat realan. I jedni i drugi puno su kiksali u obrani, a u napadu promašivali. Vjerovali ili ne, ovo je prvi poraz Hajduka u gostima u Europi nakon pet godina, ali će itekako boljeti navijače. Oni koji su pristigli u Bukurešt nisu mogli bodriti svoju momčad zbog odluke UEFA-e koja se u zadnji čas predomislila i zabranila njihov dolazak na stadion.

Šanse za prolaz dalje još uvijek postoje, ali su smanjene na minimun nakon večeras viđenog u glavnom gradu Rumunjske. Ipak, Hajduk na Poljudu sljedećeg četvrtka može stići ovaj rezultat uz pun stadion i veliki pritisak domaće publike. Velike oscilacije ipak su pokazale da ova momčad nešto može učiniti, ali samo ako se obrana probudi, a u napadu konačno zaigra i neki napadač.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene