Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNL: Počinje 'vrhunski' nogomet i neviđena borba za opstanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb i Lokomotiva otvorili su novu sezonu Prve HNL…

Nakon što je izglasano da od sljedeće godine dolazi Liga 12, pa dvije sezone poslije i Liga 10, bilo je očito da ćemo gledati spektakl na nogometnim travnjacima diljem Hrvatske. Ali ne bilo kakav spektakl, nego bespoštednu borbu za goli život.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

Pjesnici iz Kranjčevićeve već su krenuli s punim plijenom u bolje sutra Pjesnici iz Kranjčevićeve već su krenuli s punim plijenom u bolje sutra. Nešto slično možemo očekivati i od dva glavna pretendenta za naslov, Dinama i Hajduka, jedinih momčadi koje ne moraju brinuti za opstanak. Ostale, izuzev nekolicine koji ne bi trebali imati problema, (Osijek, Cibalia, Rijeka i Slaven Belupo) čeka neizvjesna sudbina.

U sezoni kada slavi 100. godišnjicu kluba Hajduk će pokušati sve napraviti ne bi li došao do naslova. Početak puta i prva prepreka bit će Istra 1961 koja u 1. kolu stiže na Poljud. Bijeli su zadržali okosnicu momčadi, i što je možda najvažnije Senijada Ibričića. Igrača oko kojeg će se slagati šampionska momčad. Svaguša je smanjio broj prvotimaca u svlačionici i skresao velike financijske izdatke za ugovore. Na klupi je ostao Stanko Poklepović koji je nakon pet godina donio trofej u klupske vitrine, te zasad ima puno povjerenje uprave.

Prošlogodišnji hit prvenstva, Karlovac, ulazi u novu sezonu s puno težim zadatkom nego lani. Naime, momčad su napustili bitni igrači poput Vukmana, Pamića i Bunoze. Ipak, Igor Pamić vjeruje kako njegovi igrači mogu izboriti opstanak, a prvu utakmicu igraju kod kuće protiv Intera iz Zaprešića. 'Div' iz predgrađa očekuje dosta posla, no Ilija Lončarević je kroz pripreme uspio složiti igru koja ulijeva optimizam u dobar start prvenstva.

Na Kantridi će gostovati debitant u Prvoj HNL – Split. Momčad koju vodi iskusni Ivan Katalinić i koja ima velike ambicije u premijernoj sezoni. Nemaju straha i već protiv Rijeke mogu do iznenađenja te sva tri boda. S druge strane, Riječani se nadaju da će s ovom sezonom izbrisati sve loše stvari iz prošle. Međutim, Gračan neće imati nimalo lak zadatak. Kantridu je napustilo nekoliko važnih igrača (Fernandez, oba Pamića, Mance i Tadejević), a od pridošlica treba spomenuti Vukmana i Čagalja.

Peterostruki prvak Hrvatske ulazi u posljednje izdanje Lige 16 kao glavni favorit za naslov, ali i nešto slabiji u odnosu na lani. Po svemu viđenom dosad konačno bi mogli gledati neizvjesnu borbu za titulu između vječitih rivala. Dinamo je bitno oslabljen za Marija Mandžukića, prvog topnika kojeg će biti teško nadoknaditi. Bez obzira na to, u 1. kolu se očekuje laka pobjeda protiv Hrvatskog Dragovoljca.

Na stadionu u Varaždinu sučeliti će se dvije ekipe koje će ove sezone imati dosta neprospavanih noći. Naime, Varteks i Zadar očekuje borba za 'zlatno' 11. mjesto koje garantira opstanak u ligi. Jedni i drugi prošle su godine bili skloni oscilacijama, te žele što bolje startati kako bi od početka izbjegli moguće probleme.

Od 20.00 možete UŽIVO pratiti kretanje rezultata i strijelaca na našem portalu.

Utakmice 1. kola Prve HNL:

Odigrano u petak:

Zagreb - Lokomotiva 3-1 (Krstanović 20', 34', Jurendić 87' / Peko 55')

Igraju u subotu:

Hajduk - Istra 1961                     20.00

Dinamo - Hrvatski Dragovoljac 20.15

Rijeka - Split                                 20.00

Varteks - Zadar                            20.00

Karlovac - Inter                             20.00

Igraju u nedjelju:

Cibalia - Osijek                             20.00

Slaven Belupo - Šibenik              20.00

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene