Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Montoya: ''U formuli 1 žele da se ponašaš kao robot''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperamentni kolumbijski vozač Juan Pablo Montoya ne namjerava se vratiti natrag u formulu 1, iako mu u NASCAR-u uopće ne ide dobro. Tvrdi da mu formula više nije zabavna.

Dvije godine nakon odlaska iz najuglednijeg automobilističkog natjecanja, Montoya i dalje negativno govori o šest sezona provedenih u formuli 1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U njegovom domu O Schumaheru se brine 15 liječnika, cijena - MILIJUN kuna tjedno Slika nije dostupna Stephen Hawking izračunao Ovo je formula prema kojoj Englezi osvajaju Svjetsko prvenstvo!

32-godišnji Kolumbijac u 56 utrka NASCAR serije zabilježio je tek osam plasmana među prvih 10, no ne namjerava se vratiti u formulu 1, gdje je nekoć redovito pobjeđivao.

''U formuli 1 žele da se ponašaš kao robot. Ako si snažna ličnost, tamo imaš problema. Ne žalim što sam otišao u NASCAR,'' izjavio je Montoya za njemački Sport Bild.

''Mnogi ljudi u formuli 1 su zaboravili da je to sport. McLaren, na primjer, sve to previše ozbiljno shvaća,'' primijetio je kolumbijski vozač, kojem se šef McLaren Ronn Dennis nije nimalo svidio.

''Što se Ronna tiče, s njim odeš na večeru i bude ti ugodno, no onda ga ujutro pozdraviš, a on je potpuno drukčija osoba.''

Montoyi je potpuno jasno zašto Alonso nije mogao izdržati u Mclarenu.

''Shvatio je da je budućnost ekipe Lewis Hamilton, a ne Fernando Alonso.''

Što se njegovog odnosa s bivšim timskim kolegom Kimijem Raikkonenom tiče, Kolumbijac nije imao mnogo toga za reći.

''On nikad ništa ne priča. Teško je znati slažeš li se s osobom koja nikad ne priča, zar ne?''

Najljepše dane Montoya je proveo u momčadi Williams.

''S BMW Williamsom mi je bilo najzabavnije, posebno s Patrickom Headom. On uvijek govori ono što misli – kao i ja. Trudi se biti pristojan, ali mu na kraju ne ide, što mi je užasno smiješno.''

Montoya je iskoristio priliku i za kritiziranje mladih vozača, koji su došli u formulu nakon njegovog odlaska.

''Žale se na sve i svašta. Na primjer, u Monaku su se žalili na odbljesak u retrovizorima tamo u tunelu. Ja sam drukčiji: ne obazirem se i samo vozim!''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene