Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Međunarodne automobilističke federacije Max Mosley, koji je ove godine bio u središtu seksualnog skandala, zauzeo se da sve momčadi u Formuli 1 koriste isti motor.


Mosley je to obrazložio smanjivanjem troškova prilikom razvoja novih motora, te lakšim prijenosom tehnologije u automobilsku industriju. Također, smatra da bi se time smanjilo zagađivanje okoliša.

Vezani članci Čovjek iskorištava i zagađuje prirodu više nego ikad U kojem je stanju naš planet? Stručnjaci upozoravaju da bitka još nije izgubljena, ali... Slika nije dostupna I Lauda pozvao Mosleyja da podnese ostavku

Mosley je pozvao momčadi i da zajedno rade na razvijanju mjenjača te guma za bolide.

"F1 mora investirati u nove tehnologije, ali neka ta ulaganja budu korisna. Znam da će biti onih koji će reći kako to nije dobar potez, ali moramo biti realni. Ako primjerice Volkswagen može kupiti motor za običan automobil za manje novca nego da razvijaju svoj, oni će to sasvim sigurno i učiniti. I nakon što na njega stave svoj znak, ionako je svejedno. To je samo razuman način gledanja na poslovanje. A ako F1 ozbiljno ne porazmisli o rezanju troškova, za 10 godina ćemo biti u velikim problemima", smatra Mosley.