Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: Hamiltonu pobjeda na kišnom Silverstoneu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lewis Hamilton došao je do svoje treće ovosezonske pobjede na kišom natopljenoj domaćoj utrci, ispred Heidfelda i Barrichella. Nakon Silverstonea, u ukupnom poretku Hamilton, Massa i Raikkonen imaju jednak broj bodova na vrhu.

Jaka kiša obilježila je današnju Veliku nagradu Britanije, voženu na stazi Silverstone. Po teškim uvjetima najbolje se snašao domaći vozač Lewis Hamilton, koji je i u prošlosti pokazao da je najbolji kad je staza mokra. Britanac je odmah na početku utrke prešao timskog kolegu Heikkija Kovalainena i nakon toga nije ispuštao vodstvo do kraja.

Pročitajte i ovo Bernie Ecclestone kritizirao zelenskog Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone: "Primio bih metak za Putina" Hamilton OSVOJIT ĆE VAS Svi lude za njima: Top 3 vrhunska novčanika u 2020. godini koje morate imati!

Gledatelji su mogli vidjeti pregršt izlijetanja i pretjecanja tijekom utrke, a osim sjajnog Hamiltona utrku su obilježili i Nick Heidfeld u BMW Sauberu te Rubens Barrichello u Hondi, koji su se fenomenalno snašli kad je kiša najviše pljuštala. Njihova dobra vožnja nagrađena je mjestima na pobjedničkom postolju.

Kimi Raikkonen morao se zadovoljiti tek četvrtim mjestom, a prvi sa starta Heikki Kovalainen bio je peti. Fernando Alonso u Renaultu nije vozio briljatno po uvjetima koji mu inače odgovaraju, pa je na kraju jedva uspio zadržati šesto mjesto, ispred Talijana Trullija i Japanca Nakajime.

Najviše su razočarali Felipe Massa i Robert Kubica, koji nisu uspjeli doći do bodova. Massa je danas izletio bezbroj puta i završio je među zadnjima, a Kubica je bio dobar, no izletio je tijekom najjačeg pljuska i to je bio njegov kraj. Piquet je također ispao iz trke dok je bio u samom vrhu, a jučerašnji junak Mark Webber danas se uglavnom isticao izlijetanjima.

U ukupnom poretku situacija se zakomplicirala do kraja. Hamilton, Massa i Raikkonen imaju po 48 bodova, a Robert Kubica ima 46. Nick Heidfeld s novih 8 osvojenih bodova približio se vodećima, te ima 36 bodova.

>>Službeni rezultati utrke u Silverstoneu

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u njemačkom Hockenheimu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene