Ma kakva Meghan...

Žena koja je porušila sve barijere: Bila je novinarka i razvedena žena, a onda je postala kraljica

Kraljice Letizia i Sofia (Foto: Getty) - 4 Kraljice Letizia i Sofia (Foto: Getty) - 4 Getty 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljice Letizia i Sofia (Foto: Getty) - 4 Kraljica Letizia (Foto: Profimedia) +0 Kraljice Letizia i Sofia (Foto: Getty) - 3 Galerija

Njezin život nije onaj obične princeze, kraljica Letizia od Španjolske ima puno zanimljiviju priču...

Kraljevski dvori diljem Europe u posljednjih su stotinu godina nužno morali demokratizirati svoja pravila i prekinuti neke dugo čuvane običaje, a jedan od njih je i onaj da se plemići žene samo plemićima. Moderno doba donijelo je miješanja aristokrata s "običnim" ljudima, a iz tog pretapanja svijetova rodile su se i neke velike ljubavi.

Pogledaj i ovo Tina Turner - 1 ''Bila je to moja svakodnevica...'' Život joj je obilježila uspješna glazbena karijera, a u četiri zida proživljavala je mučno zlostavljanje od voljene osobe

Upravo takva je i nevjerojatna ljubavna priča između španjolskog princa, danas kralja, Felipea i bivše novinarke Letizie Ortiz.

Felipe je odrastao u raskoši i luksuzu španjolskog dvora i znao je da će jednog dana naslijediti krunu te velike zemlje, a Letizia je s druge strane odrasla u obitelji srednjeg sloja, a njezin je život do upoznavanja princa bio sasvim običan. Završila je novinarski faks i postala izvjestiteljica i dopisnica za CNN iz Španjolske.

Njezina je majka bila bolničarka, a otac sindikalist medicinskog osoblja. Iako su joj oba roditelja bila vezana uz medicinu, Letizia je u svojoj okolini imala i mnogo novinara na koje se ugledala, a tako je i planula njezina ljubav prema pisanju i izvještavanju. Ujak joj je bio radijski voditelj, a djed pisac.

Letizia je obiteljski dom dijelila s dvije sestre, a nakon razvoda njezinih roditelja 1999. otac joj se oženio za novinarku Anu Togores. To je navodno jako naštetilo njegovim odnosima s Letiziom, no 20 godina nakon razvoda kći mu je ipak smogla snage oprostiti što je napustio njezinu majku.

Godinu dana prije no što se brak njezinih roditelja raspao, lijepa Letizia je izrekla sudbonosno "da" piscu i srednjoškolskom profesoru Alonsu Guerreru Perezu. Alonso i Letizia zajedno su bili deset godina prije no što su se odlučili vjenčati, a čini se kako im ozbiljnost braka nije godila jer su se razveli samo godinu dana kasnije.

Letizia je nakon razvoda neko vrijeme živjela sama, a onda je upoznala Felipea, svog princa - u doslovnom smislu. Ubrzo su započeli romansu koju su skrivali kao zmija noge, pa su njihove zaruke mnogima bile veliko iznenađenje.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇪🇸

Objavu dijeli Queen Letizia of Spain 🇪🇸 (@queenletizia)

Naime, bilo je krajnje neobično da se prijestolonasljednik španjolske krune oženi ženom bez plemićkog podrijetla, a kamoli razvedenicom. Ipak - Letizia je porušila sve barijere.

1. studenog 2003. kraljevska palača je obznanila kako se Felipe zaručio s Letiziom, a ona se nedugo nakon toga uselila u posebno krilo palače kako bi mu bila bliže.

Vjenčanje se održalo šest mjeseci kasnije i bilo je prvo kraljevsko vjenčanje održano u Madridu u posljednjih sto godina. Naime, Felipeovi roditelji su zavjete izrekli u Ateni, a njegove sestre u Sevillei i Barceloni.

Iako je već bila udana, Letizia se vjenčala samo kod matičara pa Crkva taj brak nije smatrala pravovaljanim te stoga nije bilo problema oko njezine udaje u katedrali u centru Madrida. Sretni par danas slovi kao jedan od najljepših kraljevskih parova svijeta, a zajedno su dobili i dvije kćeri.

Felipe je svog oca na prijestolju naslijedio 2014. kada su on i Letizia postali kralj i kraljica Španjolske, a time je ova bivša novinarka postala prva građanka koja je postala vladarica te slavne nacije. Ovakve priče dokaz su da bajke postoje i u stvarnom životu.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Tom Hardy (Foto: Profimedia) Tom Hardy (Foto: Profimedia) Tom Hardy (Foto: Profimedia) Tom Hardy (Foto: Getty) +8 Tom Hardy (Foto: Twitter) Zanimljivosti Od okorjelog narkomana postao je neodoljivi ljepotan kojeg žele milijuni žena, ali on voli samo jednu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene