Hologram pokojne soul-jazz dive Amy Winehouse kreće na svjetsku turneju krajem 2019., piše The Guardian.

Galerija


Projekcija pjevačice Amy Winehouse izvodit će digitalno remasterirane pjesme uz prateće vokale i live bend.

Vezani članci Maja Šuput Šuput se ovakva pojavila na kućnom pragu, ali muž joj nije htio otvoriti vrata: ''Mislio je da su maškare'' Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Tragično preminuloj pjevačici odali počast, njezin otac u suzama otkrio nepoznate detalje o njoj

"Nama je ovo kao san. Vidjeti ju ponovo na pozornici nešto je posebno i ne može se opisati riječima. Glazba naše kćeri dotaknula je živote milijune ljudi i iznimno nam puno znači što će se njezino nasljeđe održati na inovativan i revolucionaran način", kazao je otac pjevačice Mitch Winehouse.

Dodao je da turnejom namjeravaju podići svijest i prikupiti sredstva za "The Amy Winehouse Foundation". Ta dobrotvorna udruga educira mlade ljude o zlouporabama droge i alkohola, pruža podršku onima koji su u riziku te podupire razvoj mladih u nepovoljnom položaju kroz glazbu.

Nastup hologramske Amy trebao bi trajati od 75 do 110 minuta.

Winehouse je svjetsku slavu stekla albumom "Back To Black" objavljenim 2006., s kojim je osvojila pet Grammya. Zadnji nastup imala je na beogradskom Tuborg Festivalu u lipnju 2011. Kaotični set na kojem je Winehouse mumljala tekstove pjesama i zaboravila imena članova benda vodio je do otkazivanja europske turneje.

Pronađena je mrtva 23. srpnja 2011. u svom stanu u Londonu. Umrla je od trovanja alkoholom, a napustivši ovaj svijet u dobi od 27 godina, pridružila se "Klubu 27" - grupi iznimno talentiranih i utjecajnih rock-glazbenika koji su umrli s 27 - Brianu Jonesu, Jimmyju Hendrixu, Janis Joplin, Jimu Morrisonu, Kurtu Cobainu i drugima.

Novi dokumentarac o Amy "Back to Black" izlazi u studenom, a sadrži isječke iz posljednjih intervjua kojima se odazvala, ali i nove razgovore s njezinim bliskim suradnicima Markom Ronsonom i Salaamom Remijem.

(Hina)