radi se o poznatoj hrvatici

Evo zašto Bosna i Hercegovina ne sudjeluje na Eurosongu već šest godina, a sjećate li se tko ih je predstavljao zadnji?

Fuad Backović Deen, Dalal Midhat-Talakić, Ana Rucner i Jala Brat Fuad Backović Deen, Dalal Midhat-Talakić, Ana Rucner i Jala Brat Pixsell 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Fuad Backović Deen, Dalal Midhat-Talakić, Ana Rucner i Jala Brat Fuad Backović Deen, Dalal Midhat-Talakić, Ana Rucner i Jala Brat Maya Sar Maya Sar Dino Merlin na Eurosongu 2011. +0 Vukašin Brajić na Eurosongu 2010. Galerija

Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala su na Eurosongu 2016. godine s pjesmom "Ljubav" predstavljali Bosnu i Hercegovinu koja od tada više nije sudjelovala na natjecanju, a za to postoji i opravdan razlog.

Bosna i Hercegovina ne sudjeluje na Eurosongu od 2016. godine, kada su ih s pjesmom "Ljubav" predstavljali Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala .

Pogledaj i ovo showbuzz Veličanstveno Pogledajte kako se na Srđu dočekao izlazak prvog ljetnog sunca

Prije toga ih je na Eurosongu 2012. predstavljala Maya Sar s pjesmom "Korake ti znam", a postoji objašnjenje zašto BiH izbiva s natjecanja već šest godina.

O tome se jednom prilikom oglasila rukovoditeljica Odjela međunarodnih poslova BHRT-a i posljednja šefica delegacije BiH Lejla A. Babović.

"Javni servisi su u posljednjih nekoliko godina pod sankcijama Europske radiodifuzne unije (EBU)", objasnila je za Dnevni Avaz.

"Drugi faktor je da pri ovakvom financiranju javnih servisa nemamo mogućnost izdvojiti sredstva za sudjelovanje na Eurosongu. S minimalnim brojem sudionika i svim ostalim na minimumu, troškovi iznose skoro pola milijuna maraka", dodala je pa nastavila: "To je u ovom trenutku ogroman novac za nas. I ne postoji zakonski reguliran način prikupljanja RTV poreza, koji bi bio dovoljan izvor sredstava za financiranje svih funkcija javnog servisa pa, između ostalog, i Eurosonga. Čak je EBU bio spreman da nam, pod određenim uvjetima, kad bi se isplatila neka dugovanja, da zeleno svjetlo, ali je to sada toliko iluzorno u našoj zemlji."

Tamošnji mediji ranije su pisali da dugovanja prema EBU iznose šest milijuna švicarskih franaka i da je zbog toga europska organizacija tužila BHRT.

U galeriji se prisjetite još nekih predstavnika Bosne i Hercegovine na Eurosongu. 

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač Sonja Kovač Sonja Kovač Sonja Kovač proslava zaruka - 7 +0 Sonja Kovač proslava zaruka - 5 Celebrity Sonja Kovač otkrila grudi u topiću za koji kaže da će biti ljetni hit, ali ne sviđa se svima: ''Malo je degutantno...''

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll Ivana Knoll Ivana Knoll Ivana Knoll +9 Ivana Knoll Celebrity Atraktivna Hrvatica glavna je zvijezda plaže u Miamiju, a nije promaknula čak ni tamošnjim paparazzima!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene