Novih deset!

Srbiju ćemo gledati u finalu Eurosonga, a evo i koje su preostale zemlje koje su izborile svoje mjesto!

Konstrakta Konstrakta Profimedia 1/42 >> Pogledaji ovu galeriju The Rasmus The Rasmus The Rasmus Michael Ben David Michael Ben David Konstrakta Nadir Rustamli Nadir Rustamli Circus Mircus Circus Mircus +31 Circus Mircus Galerija

Završena je druga polufinalna večer Eurosonga 2022. u kojoj je odabrano novih deset zemalja čije ćemo predstavnike gledati u velikom finalu koje će biti održano 14. svibnja u Torinu.

Druga polufinalna večer Eurosonga održala se u dvorani PaloOlimpico, a čuli smo 18 pjesama koje su izveli predstavnici Finske, Izraela, Srbije, Azerbajdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Cipra, Irske, Sjeverne Makedonije, Estonije, Rumunjske, Poljske, Crne Gore, Belgije, Švedske i Češke.

Pogledaj i ovo Ana Đurić Konstrakta Jeste li ih već nabavili? Konstrakta vratila slavu legendarnom modnom detalju, nije ih mogla nabaviti u Srbiji, ali evo kako se snašla!

Nakon glasovanja žirija i publike odlučeno je da u veliko finale Eurosonga prolaze predstavnici Belgije, Češke, Azerbajdžana, Poljske, Finske, Estonije, Australije, Švedske, Rumunjske i Srbije!

Drugu polufinalnu večer otvorila je mnogima već poznata finska grupa The Rasmus s pjesmom "Jezbel". Njihov hit "In The Shadows" iz 2003. godine bio je veliki hit i slušao se diljem svijeta i još uvijek se vrti na radiopostajama, a u svojoj zemlji slove kao velike zvijezde.

Michael Ben David predstavnik je Izraela i izveo je pjesmu "I.M." Upravo se on našao na udaru kritika nakon što je našoj predstavnici Miji Dimšić oteo mikrofon iz ruku na tirkiznom tepihu kada je odgovarala na pitanja novinara.

Predstavnica susjedne nam Srbije Konstrakta izvela je treći po redu nastup i otpjevala pjesmu "In Corpore Sano", a sudeći prema ovacijama u dvorani i dalje nosi titulu jedne od favoritkinja natjecanja. Upisala se u povijest kao prva izvođačica koja na Eurosongu pjeva na latinskom jeziku, a ona ga je k tome još iskombinirala i sa srpskim. Tekst, u kojem se, među ostalim, spominje i zdrava kosa Meghan Markle izazvao je brojne reakcije, a zanimljivo je da je Konstrakta pjesmu napisala šetajući psa, što je nedavno sama otkrila medijima.

Nakon Konstrakte na pozornicu je izašao azerbajdžanski pjevač Nadir Rustamli koji je otpjevao emotivnu pjesmu "Fade To Black" i pokazao zavidne vokalne sposobnosti. 

Glazbena skupina Circus Mircus predstavnica je Gruzije, a pjevali su pjemu "Lock Me In". Bend uglavnom svira eksperimentalnu glazbu, miješajući brojne žanrove, od kojih svaki predstavlja životno iskustvo i kako kažu, unutarnji svijet svakog člana, inače bivših članova stvarnog cirkusa. 

Emma Muscat malteška je pjevačica i manekenka koja radi u Italiji pa je njihovoj publici i dobro poznata, a na pozornici je otpjevala pjesmu "I Am What I Am", a usred nastupa se i popela na klavir koji je bio uz nju. 

Emma Muscat Emma Muscat Foto: Pixsell

Achille Lauro osebujni je Talijan koji je nastupio kao predstavnik San Marina izvevši pjesmu "Stripper". Popularnost je stekao na talijanskoj hip hop sceni, a nekoliko se puta već natjecao na festivalu Sanremo i izazvao kontroverze skidanjem, pjevanjem o drogama i lažnim krštenjem. Na pozornici Eurosonga poljubio je kolegu iz benda, a zajahao je i električnog bika.

Sheldon Hernandez, poznat pod umjetničkim imenom Sheldon Riley, australski je pjevač i predstavio je Australiju sa svojom pjesmom "Not the Same". Tijekom nastupa nosio je masku i krunu napravljene od kristala koje je skinuo tek pred kraj i priznao da mu je ovo bilo ostvarenje sna. 

Cipar je ove godina predstavila atraktivna pjevačica Andromache koja je otpjevala pjesmu "Ela", a već je s prvim taktovima rasplesala publiku u dvorani i zaradila pljesak. 

Brooke Scullion irska je pjevačica koja je popularnost stekla u jednom talent showu, a predstavila se pjesmom "That’s Rich" i pozornicu pretvorila u pravi plesni podij.

Brooke Brooke Foto: Pixsell

Andrea Koevska na pozornicu Eurosonga stigla je iz Sjeverne Makedonije i otpjevala pjesmu "Circles" i dala sve od sebe da se planira u finale.

Pjesmu "Hope" izveo je Stefan Airapetjan iz Estonije, a njegov nastup jedan je od dosad energičnijih u drugoj polufinalnoj večeri. 

Andrei Ionuț Ursu umjetničkog imena WRS predstavnik je Rumunjske, a izveo je pjesmu "Llámame" i dao najbolje od sebe na pozornici, uz plesačice i plesače s kojima je izveo i prateću koreografiju te pokazao i plesne vještine.

WRS WRS Foto: Pixsell

Ochman je poljski predstavnik koji sa svojom pjesmom "River" nosi titulu jednog od favorita natjecanja i na kladionicama je zauzeo visoko mjesto.

Crnu Goru ove godine predstavila je Vladana s pjesmom "Breahte" koju je otpjevala na engleskom jeziku, a zanimljivo je da se požalila na organizaciju ovogodišnjeg Eurosonga u Torinu i zaključila je da bi njezina zemlja sve odradila bolje.

Jérémie Makiese je belgijski pjevač i nogometaš koji je otpjevao pjesmu "Miss You" i pokazao se kao čovjek s više talenata jer je uspješan u svoje obje karijere.

Cornelia Jacobs iz Švedske također nosi titulu jedne od favoritkinja za pobjedu i to s pjesmom "Hold Me Closer" koju je otpjevala bosa na pozornici, a njezina je zemlja posljednji put na Eurosongu pobijedila 2015. godine.

We Are Domi, ranije poznat kao Domi, je češko-norveški elektropop bend osnovan u Leedsu u Ujedinjenom Kraljevstvu 2016. Sastav čine glavni vokal Dominika Hašková, gitarist Casper Hatlestad i klavijaturist Benjamin Rekstad, a na pozornici Eurosonga izveli su pjesmu "Lights Off".

U drugom polufinalu glasovali su žiri i publika iz 18 zemalja sudionica, te Francuske i Italije koje kao dio BIG5 skupine imaju izravan plasman u finale. Stručni žiri u sastavu od po pet glazbenih stručnjaka iz svake od zemalja glasao je već na generalnoj probi, a njihovim glasovima pridodali su se glasovi SMS i telefonskog glasanja gledatelja koje je počelo po završetku posljednje izvedbe i trajalo je ukupno 15 minuta. 

I kroz drugu polufinalnu večer vodili su nas isti voditelji kao i kroz prvu, Laura Pausini, Mika i Alessandro Cattelan i oni su objavili nasumične rezultate glasanja, a konačni rezultati druge polufinalne večeri bit će objavljeni tek nakon finala.

U prvoj polufinalnoj večeri prolaz u finale ostvarili su predstavnici Švicarske, Armenije, Islanda, Litve, Portugala, Norveške, Grčke, Ukrajine, Moldavije i Nizozemske

Predstavnica Hrvatske na ovogodišnjem Eurosongu, kantautorica Mia Dimšić, nažalost sa svojom pjesmom "Guilty Pleasure" nije izborila prolazak u finale natjecanja.

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Dimšić - 1 Mia Dimšić Mia Dimšić - 2 Mia Dimšić - 3 +22 Mia Dimšić inMagazin Mia Dimšić za In magazin javila se iz Torina: ''Ponosna sam što sam mogla predstavljati svoju zemlju''

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Marius Bear Rosa Linn Systur Monika Liu +18 Maro - Portugal Eurovizija 2022 - 10 Zanimljivosti Ovih 10 zemalja izborilo je prolazak u finale Eurosonga, poslušajte kako zvuče pjesme koje ih predstavljaju

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene