Što je sve proživjela?

Trnovit put Kate Middleton: Od razuzdane partijanerice do miljenice javnosti i kraljevske obitelji

Princ William i Kate Middleton (Foto: Profimedia) Princ William i Kate Middleton (Foto: Profimedia) Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Princ William i Kate Middleton (Foto: Profimedia) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta i Kate Middleton (Foto: Getty Images) +0 Princ William i Kate Middleton (Foto: AFP) Galerija

Kate Middleton ovaj vikend puni 39 godina, a njezin život iz bajke nije oduvijek bio bajan. Prisjetili smo se kako je tekao njezin put do miljenice kraljevske obitelji i javnosti.

Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton ovaj vikend slavi svoj posljednji rođendan u tridesetima.

Pogledaj i ovo Kate Middleton i kralj Charles Povijesni trenutak Kralj Charles svojim je potezom otkrio koliko poštuje Kate Middleton, takva čast ukazana je prvi put nekom članu kraljevske obitelji!

Danas je jedna od najomiljenijih članica britanske kraljevske obitelji no trebala se dobro potruditi da bi živjela životom iz bajke.

Svojeg supruga princa Williama upoznala je 2001. godine na prestižnom škotskom sveučilištu St. Andreas kojeg su oboje pohađali, no za njihovu vezu doznalo se tek 2004. godine kada su zajedno snimljeni na skijanju na švicarskim Alpama.

I dok je javnost s nestrpljenjem iščekivala objave kraljevskih zaruka, dogodio im se krah te su u ožujku 2007. godine prekinuli i to jer se princ nije bio spreman vezati, kako piše u knjizi "A Royal Love Story" Christophera Andersena.

William se navodno želio još zabavljati s drugim djevojkama no shrvana Kate ga nije bila spremna izgubiti pa se tijekom prekida trudila pokazati mu što propušta.

Odlazila je na događaje koji više nisu bili ograničeni kraljevskim protokolom, a često je bila u društvu svoje sestre Pippe. I dalje je odlazila na mjesta na kojima je bila s Williamom, a čini se kako je sve bilo pomno isplanirano. Čak je i svojim modnim odabirima slala jasne poruke da je u njezinu životu nešto drugačije te se odijevala manje ozbiljno nego dok je bila Williamova djevojka.

Taktika je upalila i par se pomirio u lipnju iste godine, nakon čega su se odlučili malo maknuti iz javnosti te su otputovali na Sejšele. Tamo su se i konačno uspjeli dogovoriti kako će se i kada vjenčati.

Na njezin su prijedlog sklopili takozvani bračni sporazum prema kojem su se odlučili vjenčati nakon što William završi vojnu obuku i sve dužnosti u mornarici i ratnom zrakoplovstvu.

Dogovor se ostvario i princ je pred Kate kleknuo i studenom 2010. godine za vrijeme zajedničkog posjeta Keniji, a zaprosio ju je prstenom svoje pokojne majke princeze Diane.

Vjenčali su se pet mjeseci kasnije, a njihovo je vjenčanje bilo najveći događaj u 2011. godini te najgledanije kraljevsko vjenčanje sve dok ih gledanošću nisu prestigli princ Harry i Meghan Markle u travnju 2018. godine.

No vjenčanje s princom nije označilo početak lagodnog života i kraj nevoljama Kate Middleton.

Williamova obitelj ispočetka nije bila oduševljena njegovom odabranicom zbog njezine razuzdane prošlosti. Naime, Kate je u svojim ranim 20-ima bila neobuzdana partijanerica koja je u Londonu živjela sa sestrom Pippom u luksuznom stanu gdje su dovodile ekipu i zabavljale se što se nikako nije sviđalo prinčevoj baki, kraljici Elizabeti II.

Kraljica je smatrala da je Kate rastrošna i lijena jer nikada nije zapravo zarađivala vlastiti novac, no njezin se stav s godina drastično promijenio i danas joj je miljenica. Pretpostavlja se da je tome velikim dijelom pridonio dolazak Meghan Markle u obitelj koja je, za razliku od Kate, namjerno kršila razna obiteljska pravila i tradicije.

Kraljica zato sada iznimno cijeni i voli Kate. Osobito joj se sviđa mirnoća i suzdržanost koju Kate pokazuje u svim prilikama, a oduševljena je i njezinim nastojanjima da joj djeca odrastaju što normalnijim životima. Zbog Kate britanska je kraljevska obitelj postala popularnija u javnosti, a sve ankete pokazuju i kako je građanima upravo ona najdraža članica vladarske kuće.

Nekoć razuzdana partijanerica, danas je uzorna majka dvoje prinčeva i jedne princeze te dostojanstvena buduća kraljica u koju Elizabeta II. ima puno povjerenje.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene