Ciparska pravoslavna Crkva tražila je povlačenje pjesme Elene Tsagrinou "El Diablo" s Eurosonga jer smatraju da veliča vraga, a sada su se plasirali u finale i jedan su od glavnih favorita za pobjedu na natjecanju.

Galerija


Predstavnica Cipra na Eurosongu, grčka pjevačica Elena Tsagrinou uspjela se plasirati u finale natjecanja s pjesmom "El Diablo" i jedna je od ovogodišnjih favorita za pobjedu.

Vezani članci Albina Fanovi uvjereni u jedno kad je Albina u pitanju: Mislite li da bi bolje prošla u drugom polufinalu? Eden Alene Na zanimljiv način se upisala u povijest Eurosonga i zasluženo završila u finalu, no naziv njezine pjesme razbjesnio je javnost

U roterdamskoj Ahoy Areni nastupila je u golišavoj i svjetlucavoj kreaciji s plesačicama odjevenima u crvene kombinezone, a iako je osvojila publiku i gledatelje pred malim ekranima, zamalo nije otišla na Eurosong.

Naime, pjesmu "El Diablo" oštro su osudile Ciparska pravoslavna Prkva i još neke udruge u zemlji jer smatraju da veliča vraga i odstupa od kršćanskih vrijednosti te su od nacionalne televizije tražili njezino povlačenje s natjecanja.

To se ipak nije dogodilo i predstavnici javne televizije stali su u obranu pjesme tvrdeći kako su stihovi pogrešno protumačeni.

Iako Elena u refrenu pjeva kako se zaljubila u vraga, pjesma zapravo govori o djevojci koja voli muškarca "zlog poput samog vraga" i o njihovoj nasilnoj vezi.

Autori pjesme su Jimmy "Joker" Thornfeldt, Laurell Barker, Oxa i Thomas Stengaard, a poslana je na Eurosong upravo odlukom ciparske nacionalne televizije.

I dok mnogi obožavatelji Eurosonga sada očekuju kako će upravo "El Diablo" ove godine osvojiti natjecanje, dobar dio njih smatra i da bi pobjeda bila nezaslužena jer se radi o plagijatu. Pjesma je mnoge podsjetila na hit Rite Ore "Anywhere", a neki tvrde i da je refren "posudila" od Lady Gage.

Što vi mislite?

Uz Cipar, u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga u finale su se plasirali i Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Švedska, Belgija te Ukrajina.

Unatoč velikim očekivanjima naša Albina i njezin "Tick-Tock" ipak nisu prošli dalje, što je na društvenim mrežama izazvalo lavinu bijesnih reakcija.

Finale Eurosonga zakazano je za subotu 22. svibnja, a prije toga slijedi još jedno polufinale u četvrtak 20. svibnja.

Nakon premijera i predsjednik Milanović komentirao Albinin rezultat, evo što misli o Eurosongu i njenoj karijeri!

Djevojke u oskudnim bikinijima veselo su skakutale oko njega, ali potez njegove trudne supruge pokvario mu je svu zabavu!