Jedna od najboljih

Ova ljepotica slavi 50. rođendan: Život su joj obilježili golotinja, skandali i uspješna karijera

Naomi Campbell (Foto: Instagram) Naomi Campbell (Foto: Instagram) Instagram 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Naomi Campbell (Foto: Instagram) Naomi Campbell (Foto: Instagram) Naomi Campbell (Foto: AFP) Naomi Campbell (Foto: Profimedia) Naomi Campbell (Foto: Profimedia) Naomi Campbell (Foto: Profimedia) Naomi Campbell (Foto: Profimedia) Naomi Campbell (Foto: Instagram) +0 Naomi Campbell (Foto: Profimedia) Galerija

Naomi Campbell jedna je od najuspješnijih manekenki u povijesti, a karijeru je započela s 15 godina.

Slavna manekenka Naomi Campbell slavi 50. rođendan, a iako zbog ograničenja tijekom pandemije koronavirusa neće moći napraviti tulum kakav je planirala, svoj veliki dan proslavit će u krugu prijatelja.

Pogledaj i ovo Ljupka Gojić Mikić era instagrama Može li danas svatko biti model? Influenceri i "nepo bebe" na modnim pistama!

"Nije me strah 50. rođendana. Proslavit ću ga u New Yorku, a nakon što prođe kriza, nastavit ću raditi te će biti vremena i za proslavu", rekla je Naomi, koja je na sceni već duže od 30 godina. Manekenka danas na računu ima više od 45 milijuna funti, no počeci nisu bili tako sjajni.

Njezina karijera zapravo je započela kada je imala tek 10 godina te se upisala u prestižnu školu kazališta u Londonu. "Naomi je inspiracija brojnim ženama već desetljećima. Ona je postavila nove limite u svijetu mode, a posebnu je nadu dala svim crnkinjama koje se žele baviti modom", izjavio je Cliff Vote (71), voditelj kazališne škole koju je Naomi pohađala dok je on bio na čelu. Dodaje kako se sjeća da je Naomi bila omiljena među učenicima i profesorima, piše Mirror.

S 15 godina uočila ju je Beth Boldt te je Naomi potpisala za modnu agenciju Synchro. "Moja je majka htjela da završim školu, no ja sam drugačije sve zamislila te sam sama otišla Beth i tako je sve počelo", napisala je manekenka u svojoj autobiografiji koja je objavljena 2016. godine. Tri mjeseca nakon sastanka Naomi je odradila svoje prvo snimanje za britansko izdanje časopisa Elle. To je bio tek prvi korak na njezinu putu, na kojem je postala najtraženija manekenka svoje generacije.

Iako je njezin poslovni uspjeh ostao nenarušen, Naomi je u svojoj karijeri bila protagonistica niza afera i skandala zbog kojih ju javnost percipira kao lijepu ženu vrlo teške naravi, razmaženu divu i žderačicu muškaraca.

Dokaz njezinoj gadnoj naravi prije svega su četiri optužbe za fizički napad, nakon što je čak 11 puta završila na sudu zbog navodnih fizičkih okršaja i napada na zaposlenike, asistente te druge osobe, a sve u kratkom periodu od 1998. do 2009.

Nikada se nije udala, no ne žali ni za čime

Tijekom zavidne karijere Naomi je radila s brojnim dizajnerima poput Giannija Versacea, Azzetine Alaia i Isaaca Muzrahija, prije nego što se pojavila na mnogim naslovnicama britanskog Voguea 1987. godine.

Manekenka se borila i s ovisnošću, a nakon petogodišnje borbe s drogama 1999. godine otišla je u centar za odvikavanje. "Zbog droge sam se osjećala nepobjedivo. Kao da mogu osvojiti čitav svijet. No kada bih se probudila sljedećeg dana, sve je izgledalo grozno", priznala je Naomi.

Ljubila je mnoge poznate face, a nakon veze s basistom benda U2 Adamom Claytonom bila je sa čelnikom Formule 1 Flavijem Briatoreom. S ruskim poduzetnikom Vladislavom Doroninom vezu je započela 2008. godine, a zajedno su bili pet godina. Prošle godine kružile su glasine kako ljubi Liama Paynea, pjevača koji je 23 godine mlađi od nje, no nikada to nije potvrdila. Nikada se nije vjenčala, no to joj je u redu. "Volim mnoge ljude zbog različitih razloga", rekla je manekenka u jednom intervjuu.

Uoči svog 50. rođendana Campbell je istaknula kako želi naredne godine provesti u društvu dragih joj ljudi. Tijekom karijere zbog svog besprijekornog izgleda Naomi je dobila nadimak "Crna pantera".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene