Najlošije plasmane Hrvatska je na Eurosongu ostvarivala tijekom posljednjih desetak godina, a među izvođačima koji se nisu proslavili gledali smo jedna od najzvučnijih imena domaće estrade, ali i neke koje smo tom prilikom tek upoznali.

Galerija


Posljednjih dvadeset godina Hrvatska nije uspjela ući u deset najboljih izvođača na Eurosongu, a ni ove godine šansu za popraviti taj prosjek nije dobila naša predstavnica Albina kojoj je ulazak u finale promaknuo, unatoč sjajno odrađenom nastupu.

Vezani članci Nina Badrić Nina Badrić objavila fotku koju je među prvima komentirala Rozga, fanovi je hvale: ''Baš mi je lijepa jer se nije poigrala fotošopom!'' Franka Batelić Franka Batelić se prisjetila vremena kad se zabavila kao nikad u životu pa kolegici Albini uputila koristan savjet!

No neki njezini prethodnici nisu se po tom pitanju nimalo proslavili, štoviše ne samo da nisu završili natjecanje među boljima, nego su ostvarili najlošije rezultate. Najgora među njima bila je Franka Batelić koja nas je 2018. godine u Lisabonu predstavljala s pjesmom "Crazy" i na kraju završila tek na 17. mjestu u polufinalnoj večeri.

2013. godine na Eurosong je otišla Klapa s mora, specijalno oformljena za tu priliku, koja je na Eurosongu u Malmu izvela pjesmu "Mižerja" s kojom je u polufinalu završila na 13. mjestu i momci nisu uspjeli ući u glavnu večer natjecanja.

Godinu dana ranije jedan od najlošijih rezultata ostvarila je i Nina Badrić s pjesmom "Nebo" koja se u polufinalu plasirala na 12. mjesto.

2007. godine s pjesmom "Vjerujem u ljubav" nisu se proslavili niti Dado Topić i grupa Dragonfly koji su nakon zajedničkog nastupa završili natjecanje na 16. mjesto u polufinalu.

Jedno mjesto bolja, odnosno 15. mjesto zauzela je Daria Kinzer s pjesmom "Lahor", koju domaća publika zapravo nije ni poznavala prije odlaska na Eurosong 2011. godine jer je gotovo cijeli svoj život provela u Austriji. 

Jedno od lošijih mjesta osvojila je i grupa Feminnem koja nas je s pjesmo "Lako je sve" predstavljala 2010. godine i u polufinala natjecanja završila na 13. mjestu.

Koja je po vašem mišljenju najlošija pjesma koja nas je predstavljala na Eurosongu? 

 

Pa kakva je to žena! Svi se čude izboru muškarca zbog kojeg je ostavila bivšeg, ali ona ponosno korača uz njega!

 

Zamalo nije otišla na Eurosong, a sad je među favoritima za pobjedu, iako mnogi tvrde da je pjesma plagijat