Nezaboravna filmska romansa

Kultna komedija o velikom grčkom vjenčanju napunila je 17 godina, a evo gdje su zvijezde filma danas

Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: IMDB) Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: IMDB) IMDB 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: Profimedia) Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: IMDB) Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: Profimedia) Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: Profimedia) Nia Vardalos (Foto: Profimedia) Nia Vardalos (Foto: Profimedia) Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: IMDB) Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: IMDB) Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: IMDB) +0 Moje veliko grčko vjenčanje (Foto: IMDB) Galerija

Kultna komedija koju i danas obožavamo, "Moje veliko grčko vjenčanje", napunila je 17 godina!

Kraj 1990-ih i početak 2000-ih bile su godine romantičnih komedija. Zlatna era filmova lakih nota koje do danas jako volimo iznjedrila je i "Moje veliko grčko vjenčanje", film koji na današnji dan puni 17 godina od svoje premijere. 

Pogledaj i ovo PR nova horor misterija ‘Netko kuca na vrata kolibe’: Hoćete li žrtvovati voljenu osobu kako bi spasili čovječanstvo?

Priča o mladoj Grkinji koja se zaljubljuje u Amerikanca i želi se s njime vjenčati usprkos očekivanjima svoje vrlo tradicionalne grčke obitelji osvojila je publiku i postala jedna od legendarnih komedija 21. stoljeća. Toulu, koja je neudana iako ima već 30 godina, u filmu je utjelovila sjajna Nia Vardalos, a njezina je odabranika odglumio šarmer John Corbett. 

Kada se Toula odluči udati za čovjeka koji sasvim sigurno nije Grk, počelo je ludilo pripreme velikog grčkog vjenčanja. Bezvremenska ljubavna priča kombinirana s temom kulturoloških razlika pokazala se iznimno uspješnom i šarmantnom, pa je gledateljstvo hrlilo u kino zbog ovog filma. 

Nia Vardalos nominirana je za scenarij "Mojeg velikog grčkog vjenčanja" za Oscara 2003., a dobila je i nagrade Canadian Comedy i Independent Spirit te je bila nominirana za Zlatni globus.

Simpatična Nia nakon te uloge nije postala velika holivudska glumica, ali svakako je prepoznatljivo lice upravo zbog velikog uspjeha koji je polučila njezina priča o grčkom vjenčanju na američki način. Sama Nia porijeklom je Grkinja rođena u Kanadi, a 1999. joj je dodijeljeno i američko državljanstvo. 

"Moje veliko grčko vjenčanje" napisala je u obliku monodrame, koju je igrom slučaja jednom prilikom na kazališnoj pozornici imala prilike čuti Rita Wilson, supruga Toma Hanksa. Kada je Tomu rekla koliko je priča zabavna, dovitljiva i originalna - slavni se glumac osobno pobrinuo da se ekranizira i postane nevjerojatan hit. 

Danas 57-godišnja Nia više piše no što snima, no tu i tamo se zna pojaviti u pokojoj gostujućoj ulozi u televizijskim serijama SAD-a. Posvećena je svojoj kćeri Illari, a i kolumnistica je Huffington Posta. 

Glumac John Corbett, koji je u "Mojem velikom grčkom vjenčanju" utjelovio Iana, zgodnog zaručnika Amerikanca, nakon uspjeha filma nastavio je svoje probijanje u Hollywoodu, no nikada nije stekao veliku slavu. Danas je posvećen glazbi i uživa na svom ranču u Kaliforniji, a publika ga najviše pamti po ulozi Aidana u "Seksu i gradu". 

Unatoč tome što danas ni Nia ni John nisu velike holivudske face, publika se i njih i filma koji im je zagarantirao legendarni status s radošću sjeća. 

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Iva Jerković (Foto: Bojan Zibar i Bruno Zlomislić) Iva Jerković (Foto: Dnevnik.hr) Iva Jerković (Foto: Dnevnik.hr) Iva Jerković za In Magazin (Foto: Dnevnik.hr) +5 Iva Jerković (Foto: Mario Poje) Celebrity Nestvarno lijepa Hrvatica svima je priznala trudnoću, no trbuščić i dalje skriva crnom odjećom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene