Dan nakon sastanka britanske kraljevske obitelji u javnost su izašli detalji, a britanski mediji između ostalog su uvjereni i kako će Harry i Meghan ostati bez svojih kraljevskih titula

Galerija


Kraljica Elizabeta u ponedjeljak je podržala princa Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle u odluci da se odriču kraljevskih dužnosti, ali s velikim naglaskom na to kako bi voljela da su ostali u obitelji.

Vezani članci Meghan Markle, kraljica Elizabeta i princ Harry - 4 Prije sprovoda princa Philipa Meghan Markle javila se kraljici, a i maleni Archie imao je svoju ulogu u svemu tome Princ Harry - 1 Princ Harry razmišlja o potezu koji bi mogao puno značiti kraljici Elizabeti i ostatku kraljevske obitelji

Dan nakon velikog obiteljskog kriznog sastanka u Sandringhamu u javnost su procurili brojni detalji razgovora.

Kako je ranije objavljeno, na sastanku je trebala sudjelovati i Meghan, ali budući da nije bila u Velikoj Britaniji, trebala se uključiti putem konferencijskog poziva.

Zbog straha da bi ih netko mogao prisluškivati, Daily Mail javlja kako je njezin konferencijski poziv zabranjen. Izvori bliski kraljevskoj obitelji istaknuli su da se radi o visoko povjerljivom obiteljskom sastanku, a ne o konferencijskom pozivu te je Vojvotkinja od Sussexa o svemu bila obaviještena nakon samoga sastanka dok je vijesti čekala u Vancouveru. S druge strane, Harry je ranije stigao na sastanak kako bi imao vremena u četiri oka porazgovarati sa svojom bakom i izgladiti neke stvari.

Tijekom sastanka obitelj je raspravljala i o Harryjevim financijama. Unatoč tome što neki mediji pišu kako je kriza zaključena, princ Charles ne misli tako. Siguran je da će se Harry u jednom trenutku osloniti na njegove financije, na koje inače ima pravo, ali je navodno rekao da njegov mlađi sin nema nepresušan izvor novca i toga mora biti i svjestan.

Kraljica je nakon sastanka naredila zaposlenima da pronađu rješenje unutar nekoliko dana za ostale točke o kojima su raspravljali na sastanku. Izvori bliski obitelji ističu kako će npr. brendiranje Vojvode i Vojvotkinje od Sussexa biti puno pravila.

"Nitko ne želi vidjeti brend Sussexa na omotu margarina", kaže jedan izvor.

Britanski mediji secirali su detaljno kraljičinu izjavu nakon sastanka. Kako tvrde, kraljica je jako povrijeđena potezom Harryja i Meghan, ali želi dati do znanja svijetu da se tu ne radi samo o tome da je ona na tronu, već o tome da je Harryjeva baka i ima duboke osjećaje prema njemu. S obzirom na to da se u izjavi referira na njih kao na "Harryja i Meghan", a ne na "Vojvodu i Vojvotkinju od Sussexa", postoje nagađanja da će im ukinuti kraljevske titule. Nije tajna ni da se kraljevska obitelj boji kako će im događaji od posljednjih nekoliko dana naštetiti vlastitom brendu, ali o svemu moraju još razgovarati te se zajednički dogovarati kako će izgledati njihovi istupi u medijima.

Uoči važnog sastanka s kraljicom oglasili se prinčevi William i Harry, a princ Philip iznenadio potezom