Ima svoj razlog

Završen krizni sastanak: Kraljica podržala Harryja i Meghan i dala im još vremena za konačnu odluku

Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) getty images 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Elizabeta II. i princ Charles (Foto: Getty Images) +0 Kraljevska obitelj (Foto: Getty Images) Galerija

Kraljica Elizabeta podržala je princa Harryja i Meghan Markle te im odlučila dati još vremena prije nego donesu svoju konačnu odluku.

Princ Harry konačno je stigao u Sandringham na krizni sastanak s Kraljicom te prinčevima Charlesom i Williamom, prvi put odkad su on i njegova supruga Meghan Markle objavili vijest da se odriču kraljevskih dužnosti, a koja ga podupire iz Kanade gdje se trenutno nalazi s njihovim sinom Archijem i odakle se trebala javiti video pozivom.

Pogledaj i ovo Meghan Markle - 1 svima je pomrsila račune Meghan Markle usporedili su sa ženom koja je sličan razdor u kraljevskoj obitelji napravila već ranije

Sastanak je završen, a prema pisanju britanskih medija Kraljica je poduprla njihovu odluku ali s velikim naglaskom da bi voljela da su ostali u obitelji. Kraljica je tako u službenoj izjavi nakon sastanka navela da ona i cijela obitelj daju punu podršku Harryju i Meghan u nastojanju i želji da stvore novi život, piše Mirror.

"Moja obitelj i ja u potpunosti podupiremo Harryjevu i Meghaninu odluku da stvore novi život kao mlada obitelj. Iako, više bi voljeli da zadrže sve kraljevske dužnosti i obnašaju poslove članova kraljevske obitelji, no poštujemo i razumijemo njihovu želju da žive neovisnim životom obitelji, dok će ostati i cijenjeni dio moje obitelji", stoji u Kraljičinoj izjavi.

Dodala je i da će nastupiti prijelazno razdoblje tijekom kojeg će Harry i Meghan provesti dio vremena u Velikoj Britaniji, a dio u Kanadi, nakon što su joj dali jasno do znanja da ne želi živjeti od prihoda javnih sredstava iliti sredstava poreznih obveznika u Velikoj Britaniji.

"To su složena pitanja koja moja obitelj mora riješiti i ostalo je još malo posla koji mora biti priveden kraju, ali tražila sam da konačne odluke budu donešene u narednim danima", rekla je Kraljica.

Naime, Harry želi da njegova 93-godišnja baka, otac i brat prihvate tu odluku i puste njega i Meghan da žive svoje živote preko oceana i postanu financijski neovisni, zarađujući vlastiti novac koristeći brend Sussex, a stručnjaci procjenjuju kako bi im godišnja zarada mogla iznositi vrtoglavih 400 milijuna funti.

Harry se dovezao u Sandringham kroz stražnji ulaz u automobilu sa zatamnjenim staklima, nešto kasnije nakon što su on i princ William prvi put javno progovorili o svom navodnom sukobu.

Radi se o jednoj od najvećih kriznih situacija koja potresa britansku kraljevsku obitelj i to nakon one tijekom koje su se razveli princ Charles i pokojna princeza Diana.

Ova tema privremeno je zasjenila sve ostale u Velikoj Britaniji, čak je nestala i histerija oko Brexita.

"Sve televizijske stanice, BBC news channel i SKY naravno prenose izravno iz Sandringhama svoje reportere koji na vratima spekuliraju o tome o čemu se priča u Sandringhamu samome, a britanski dnevni listovi naravno preko svih velikih stranica donose svoje razno razne poglede na cijelu situaciju. Neprestano naprosto proizvode gomile i gomile priča o kraljevskoj obitelji, bez obzira na to što se s kraljevskom obitelji zaista događa. Daily Express poznat je po tome da nije deset godina nakon smrti princeze Diane prestao pisati o istoj i to na naslovnoj stranici", izjavio je za Dnevnik Nove TV viši savjetnik za strategiju BBC-a Tin Radovani.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene