vrhunski zafrkant

Satiričnim ulogama osvojio je svijet, no upadao je i u nevolje: Jedna država ga je službeno tužila zbog negativne reputacije

Sacha Baron Cohen i Isla Fisher (Foto: Profimedia) Sacha Baron Cohen i Isla Fisher (Foto: Profimedia) Profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Sacha Baron Cohen i Isla Fisher (Foto: Profimedia) Isla Fisher i Sacha Baron Cohen (Foto: AFP) Isla Fisher i Sacha Baron Cohen (Foto: AFP) +0 Isla Fisher i Sacha Baron Cohen (Foto: AFP) Galerija

Ali G, Borat Sagdiyev i Brüno Gehard samo su neki od likova kojima je glumac Sacha Baron Cohen osvojio brojnu publiku diljem svijeta. Povodom 49. rođendana prisjetili smo se nekih detalja iz njegova života.

Engleski komičar, glumac i producent Sacha Baron Cohen osvojio je svijet svojim satiričnim likovima, a pojavio kao Ali G, Borat Sagdiyev i Brüno Gehard. Tijekom zavidne karijere dao je glas i u nekoliko animiranih filmova, a bio je nominiran za prestižne filmske nagrade poput Zlatnog globusa i BAFTA-e.

Pogledaj i ovo Sacha Baron Cohen i Isla Fisher - 1 ''Nije fer prema njima...'' Gotovo nitko ne zna kako danas izgledaju već odrasla djeca ovog poznatog para, ona je sad objasnila zašto je to tako

Baron Cohen je rođen 13. listopada 1971. godine u židovskoj obitelji u engleskom Hammersmithu. Odgojen je u židovskoj kulturi, a još danas aktivno govori hebrejski. Obrazovanje je završio u školama za dečke, a na Sveučilištu Cambridge završio je povijest.

Tijekom odrastanja bio je velik fan serijala Monthy Python, a još danas kao svog najvećeg idola navodi Petera Sellersa. Početkom 90-ih godina jedno je vrijeme radio kao model, a onda se zaposlio u britanskim medijima. Kada je Channel 4 tražio nove zvijezde javio se upravo Sacha koji im je za audiciju poslao svoj uradak o fiktivnom albanskom televizijskom novinaru, koji se kasnije izrodio u Borata Sagdiyevog. Do kraja 90-ih za svoje je komedije već dobivao i nagrade, a otkako se pojavio kao Ali G osvojio je publiku diljem svijeta. Jedan od najpoznatijih njegovih intervjua koje je odradio kao Ali G bio je onaj s Davidom i Victorijom Beckham 2001. godine. Početkom novog milenija proglašavali su ga i jednim od najboljih TV likova u povijesti, a njegovu je emisiju kasnije otkupio i HBO za američko tržište.

Kao Borat se pojavio 2006. godine, a za komediju je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca u komediji. Bio je nominiran i za Oscara za najbolji scenarij za taj film. Kasnije je pokorio sve i kao Bruno, a tijekom karijere je izazivao i brojne kontroverze zbog tema koje je pokretao u svojim emisijama i filmovima. Javnost ga je osuđivala zbog ruganja brojnim zvijezdama poput Jessice Simpson, ali i zbog seksizma i antisemitizma koje je pokretao u satiričkim filmovima. Ipak, mnogi su stali i u njegovu obranu te su se složili kako treba imati hrabrosti za takvu komediju u današnje vrijeme.

Država Kazahstan mu je čak prijetila i službenom tužbom zbog načina na koji je prikazao tamošnje stanovništvo kao Borat. Na svojoj službenoj stranici je trebao promijeniti i domenu koja je glasila borat.kz. Vioki državni dužnosnici iz Kazahstana u to su ga vrijeme i branili te su isticali kako nema ništa lošeg u dobroj šali.

I dok njegovi imaginarni likovi osvajaju svijet i uvijek Sachu Barona Cohena prikazuju u drugačijem svjetlu, on živi mirnim privatnim životom. Glumicu Islu Fisher je upoznao 2002. godine na tulumu u Sydneyju, a brzo nakon toga postali su par. Zaručili su se 2004. godine, a pred oltar su stali 2010. u Parizu. Zajedno imaju troje djece i trenutačno žive u Los Angelesu, a o svom privatnom životu rijetko pričaju u intervjuima.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene