David Duchovny najpoznatiji je po ulogama u serijama "Dosjei X" i "Kalifornikacija", a glumac koji danas slavi 60. rođendan imao je problema zbog ovisnosti o seksu.

Galerija


Znamo ga kao FBI-jeva agenta Foxa Muldera iz serije "Dosjei X" i vrckavog Hanka Moodyja iz "Kalifornikacije", a glumac David Duchovny danas slavi okrugli 60. rođendan.

Vezani članci Slika nije dostupna MISTERIJ nakon izvanzemaljske otmice vratila se još mlađa Slika nije dostupna DOBIO ZVIJEZDU 'Ovo je nadnaravni trenutak'

Rođen je u New Yorku, gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je studirao književnost na Sveučilištu Princeton. Pisao je poeziju te za to dobio i nekoliko nagrada, a 1987. godine započeo je glumačku karijeru, i to u reklami za pivo. Godinu kasnije dobio je prvu ulogu u filmu, pojavio se i u seriji "Twin Peaks", a 1993. postao je svjetski poznat zbog uloge u seriji "Dosjei X".

Skupa s kolegicom Gillian Anderson osvojio je publiku diljem svijeta, a kao Fox Mulder pojavio se i u "Simpsonima". Gostovao je u hit-seriji "Seks i grad", a jedna od zapaženijih uloga bila mu je i ona u seriji "Kalifornikacija", u kojoj je šest sezona glumio Hanka Moodyja.

Prije tri godine objavio je kako svoju glumačku karijeru stavlja na pauzu kako bi se posvetio pisanju i pjevanju. Duchovnyjeva posljednja uloga bila je ona u 11. sezoni "Dosjea X".

Često je u intervjuima govorio kako se od svih uloga najviše može poistovjetiti s onom Hanka Moodyja. S glumicom Teom Leoni vjenčao se u svibnju 1997. godine, a njihova kći Madelaine West Duckovny rođena je dvije godine kasnije. Sina Kyda Millera dobili su 2002. godine.

Popularni glumac u kolovozu 2008. najavio je kako se prijavio u rehabilitacijski centar zbog ovisnosti o seksu. Kasnije iste godine njegov je glasnogovornik objavio kako se nekoliko mjeseci ranije rastao od supruge. Par se mirio i rastajao narednih godina, a 2014. godine službeno su se rastali.

Mediji su često nagađali kako je Duchovny često varao suprugu, no nikada nisu postojali čvrsti dokazi za to. S Teom je i danas u dobrim odnosima zbog djece, a bivšoj je plaćao i alimentaciju od 40.000 kuna mjesečno.

Izvela je himnu u Kninu i pobudila znatiželju: Otkrivamo tko je plavokosa ljepotica Barbara