zvijezda serija

Godinama se svađao i mirio sa suprugom pa priznao da je ovisan o seksu, glumačku karijeru stavio je na pauzu

David Duchovny i Tea Leoni (Foto: AFP) David Duchovny i Tea Leoni (Foto: AFP) Afp 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju David Duchovny i Tea Leoni (Foto: AFP) David Duchovny (Foto: Profimedia) David Duchovny i Tea Leoni (Foto: Profimedia) +0 David Duchovny i Tea Leoni (Foto: Profimedia) Galerija

David Duchovny najpoznatiji je po ulogama u serijama "Dosjei X" i "Kalifornikacija", a glumac koji danas slavi 60. rođendan imao je problema zbog ovisnosti o seksu.

Znamo ga kao FBI-jeva agenta Foxa Muldera iz serije "Dosjei X" i vrckavog Hanka Moodyja iz "Kalifornikacije", a glumac David Duchovny danas slavi okrugli 60. rođendan.

Pogledaj i ovo David Duchovny (Foto: Profimedia) zvijezda hit-serija Godinama se svađao sa suprugom prije nego je priznao da je ovisan o seksu, na kraju je i kćer odlučila krenuti njegovim stopama

Rođen je u New Yorku, gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je studirao književnost na Sveučilištu Princeton. Pisao je poeziju te za to dobio i nekoliko nagrada, a 1987. godine započeo je glumačku karijeru, i to u reklami za pivo. Godinu kasnije dobio je prvu ulogu u filmu, pojavio se i u seriji "Twin Peaks", a 1993. postao je svjetski poznat zbog uloge u seriji "Dosjei X".

Skupa s kolegicom Gillian Anderson osvojio je publiku diljem svijeta, a kao Fox Mulder pojavio se i u "Simpsonima". Gostovao je u hit-seriji "Seks i grad", a jedna od zapaženijih uloga bila mu je i ona u seriji "Kalifornikacija", u kojoj je šest sezona glumio Hanka Moodyja.

Prije tri godine objavio je kako svoju glumačku karijeru stavlja na pauzu kako bi se posvetio pisanju i pjevanju. Duchovnyjeva posljednja uloga bila je ona u 11. sezoni "Dosjea X".

Često je u intervjuima govorio kako se od svih uloga najviše može poistovjetiti s onom Hanka Moodyja. S glumicom Teom Leoni vjenčao se u svibnju 1997. godine, a njihova kći Madelaine West Duckovny rođena je dvije godine kasnije. Sina Kyda Millera dobili su 2002. godine.

Popularni glumac u kolovozu 2008. najavio je kako se prijavio u rehabilitacijski centar zbog ovisnosti o seksu. Kasnije iste godine njegov je glasnogovornik objavio kako se nekoliko mjeseci ranije rastao od supruge. Par se mirio i rastajao narednih godina, a 2014. godine službeno su se rastali.

Mediji su često nagađali kako je Duchovny često varao suprugu, no nikada nisu postojali čvrsti dokazi za to. S Teom je i danas u dobrim odnosima zbog djece, a bivšoj je plaćao i alimentaciju od 40.000 kuna mjesečno.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene