Procurili detalji

Evo tko će najvjerojatnije naslijediti bogatstvo princa Philipa, razlog tome dobro je osmišljen i isplaniran

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Philip posjedovao je bogatstvo u vrijednosti od 10 milijuna funti, iako prema nekim tvrdnjama ono zapravo iznosi mnogo više.

Vojvoda od Edinburgha iliti princ Philip imao je i više nego nevjerojantnu životnu priču već od najmlađih dana i trenutka kada je u Veliku Britaniju stigao kao izbjeglica iz Grčke, bez novca i državljanstava, no svijet je prema nekim procjenama napustio bogatiji za barem 10 milijuna funti.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. dao je sve od sebe Svi pričaju o simpatičnoj gesti kralja Charlesa, evo kako je pokazao da i u teškom periodu misli na svoj narod!

Buckinghamska palača zasad službeno ne želi otkriti što će se dogoditi s njegovom imovinom, odnosno nasljeđem, ali pretpostavlja se da će veći dio naslijediti njegova supruga i kraljica Elizabeta, koja je inače oslobođena plaćanja poreza na nasljedstvo, što je uređeno posebnim sporazumom između Monarhije i britanske vlade. Temelji se na pretpostavci da monarh nije u mogućnosti raditi ili trgovati kako bi ostvario svoje vlastito, privatno bogatstvo za razliku od drugih ljudi, a monarsima omogućuje da imovinu prenesu na sljedećeg suverena.

Detalji oporuke princa Philipa možda nikada neće postati javni jer za razliku od ostalih, oporuke članova Kraljevske obitelji imaju tendenciju da budu zapečaćene nakon, i to nakon skandala iz 1910. godine kada je brat kraljice Marije, princ Franjo sve ostavio svojoj ljubavnici.

Tako je nasljeđe Kraljice Majke ostalo tajna nakon njezine smrti 2002. godine, ali je primjerice nasljeđe njezine prethodnice Kraljice Marije bilo objavljeno i iznosilo je 406 tisuća funta. I odvjetnici princeze Diane su 1997. godine nakon njezine smrti objavili da je iza sebe ostavila 21 milijun funti.

Princ Philip možda nije bio toliko bogat, pogotovo ako ga se uspoređuje s najbogatijim ljudima u Velikoj Britaniji, ali stvorio je pravo malo bogatstvo koje se uglavnom sastojalo od impresivne kolekcije darova koje je dobivao, poput vrijednih umjetnina, knjiga i sličnih predmeta.

"Philipova transformacija iz princa bez novca do vojvode multimilijunaša najbolje pokazuje na koji su način kraljevski darovi postali glavni izvor njegova bogatstva", napisao je u svojoj knjizi "Royal Legacy" stručnjak za kraljevske financije David McClure.

No prema njegovoj procjeni ako se u obzir uzmu i darovi koje je dobio za vjenčanje, a koji se vjerojatno tretiraju kao vlasništvo krune, njegovo bi bogatstvo zapravo moglo doseći vrtoglavi iznos od 50 milijuna funti, prenosi britanski Express.

Izvori bliski obitelji prognozirali su da će vojvoda nešto od toga ostaviti svojoj djeci i unucima, ali da će glavninu dobiti kraljica kako bi izbjegli plaćanje poreza. Njegova umjetnička zbirka mogla bi biti predana Zakladi Royal Collection.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Monica Bellucci (Foto: Instagram) Monica Bellucci (Foto: Instagram) Monica Belluci i Nicolas Lefebvre (Foto: Profimedia) Monica Belluci i Nicolas Lefebvre (Foto: Getty Images) +11 Monica Belluci (Foto: Getty Images) Celebrity Monicu Belluci paparazzi su uhvatili kad se najmanje nadala, fotografije izbliza otkrile su da se i ona bori s onim što je neizbježno

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Monica Bellucci i Vincent Cassel (Foto: Getty Images) +0 Monica Bellucci i Vincent Cassel (Foto: Getty Images) Celebrity On je 31 godinu stariji od nje, ali lako se prilagodio njezinu tempu: Bez pogovora snima fotke zgodne supruge i odrađuje selfije!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene