Oduvijek šokira

Sjećate li se legendarnog mađioničara? Život su mu obilježili skandali koje bi i sam volio zaboraviti

Claudia Schiffer i David Copperfield (Foto: AFP) Claudia Schiffer i David Copperfield (Foto: AFP) Afp 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju David Copperfield (Foto: Profimedia) Claudia Schiffer i David Copperfield (Foto: AFP) Claudia Schiffer i David Copperfield (Foto: AFP) Claudia Schiffer i David Copperfield (Foto: AFP) +0 Claudia Schiffer i David Copperfield (Foto: AFP) Galerija

Najpoznatiji iluzionist i mađioničar David Copperfield proslavio je svoj 63. rođendan, a mi smo se prisjetili koji su to skandali obilježili njegov život.

Kada pomislite na svijet slavnih i poznatih, vjerojatno vam odmah ne padnu na pamet imena slavnih iluzionista, no David Copperfield mađioničar je koji je stekao zvjezdani status te se itekako može mjeriti s najvećim filmskim i glazbenim zvijezdama. 

Pogledaj i ovo Neda Parmać - 2 ''Nikad nisi star za novu lekciju'' Dvostruko slavlje u domu naše pjevačice: ''Znam da izgledam bolje nego ikad, i još nešto sam htjela...''

Ovaj Amerikanac prema Forbesu je službeno najuspješniji iluzionist u povijesti, a njegov je televizijski show postigao nezapamćen uspjeh i obarao rekorde gledanosti u SAD-u. Dobitnik 21 Grammyja i mađioničar s više od 40 godina iskustva, Copperfield danas ima svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu, a čak 11 puta uvršten je u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda. 

Copperfield je uspio prodati više od 33 milijuna ulaznica za svoje nastupe i time zgrnuti bogatstvo vrijedno više od 4 milijarde dolara, što ga čini najuspješnijim i najbogatijim samostalnim zabavljačem u povijesti. Možda glumci i pjevači dobivaju veću medijsku pažnju, ali sudeći prema Forbesovim listama, ne dobivaju najveće honorare - ovaj ih mađioničar većinu ostavlja daleko iza sebe. 

Trenutačno je David dvadeseta najbogatija zvijezda, a kada ne nastupa i ne smišlja nove trikove, ovaj se 63-godišnjak odmara, ali i vodi svojih 11 luksuznih hotelskih resorta na Bahamima. 

Iako se bi se iz njegova životopisa moglo zaključiti kako mu je uvijek sve išlo od ruke, to baš i nije tako. David je naime bio upetljan u pokoji skandalozni trač, a 2007. i 2018. čak je bio optužen i za seksualno napastovanje. 

Lacey L. Carroll, nepoznata mlada dama, 2007. godine optužila ga je da ju je pokušao silovati, no sud je nakon opsežne istrage odbacio optužbe protiv mađioničara i pokrenuo postupak protiv nje, navodne žrtve, i to zbog prostitucije. Ipak, nije tu bio kraj optužbama tog tipa protiv Davida - u sječnju 2018. optužen je da je 1988., silovao tinejdžericu. Mađioničar je na to oštro reagirao i sve negirao. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy National Astronaut Day. I want to celebrate my friend, astronaut @colchrishadfield , and all the amazing work he has done in space. #davidcopperfield #chrishadfield

Objavu dijeli David Copperfield (@d_copperfield)

U privatnom je životu ovaj šarmer imao više sreće, no ni tu nije baš sve bilo "čisto".

Dugi niz godina bio je u vezi s manekenkom Claudijom Schiffer. Sada bivši par prvi put se sreo 1993. godine na jednoj od njegovih predstava u Berlinu kada ju je pozvao na pozornicu da bude dio jedne od njegovih točaka. Ona je show došla pogledati s obitelji, a nakon što je sišao s pozornice, David ju je pozvao na večeru. S obzirom na to da su u to doba oboje bili velike zvijezde, njihova je romansa izazvala velik interes javnosti.

Sedam mjeseci poslije Copperfield joj je darovao zaručnički prsten vrijedan 4,5 milijuna dolara, no do oltara nikada nisu došli.

Neposredno prije prekida izbio je skandal kada je jedan francuski časopis priložio dokument iz kojeg je bilo jasno kako je njihova veza dobro osmišljen posao kojeg se sjetio njezin menadžer. U dokumentu su, među ostalim, bili navedeni svi detalji njihova upoznavanja na njegovu nastupu, a Claudia je tu večer organizirano stigla iz Pariza te za to dobila honorar od 20 tisuća dolara.

Na raspolaganju je imala automobil, tjelohranitelja i najbolji hotel, a sve što je trebala napraviti jest pojaviti se u dvorani u 21 sat. I njezina majka kasnije je priznala postojanje takvog ugovora, no istaknula je kako se među parom na kraju rodila prava ljubav. Ubrzo nakon otkrića Paris Matcha veza između Davida Copperfielda i Claudije Schiffer potiho je prekinuta, a ona se povukla iz javnosti. Claudia je u njihovim zajedničkim godinama itekako pridonijela njegovoj sve većoj popularnosti, no nakon izbijanja skandala više nitko nije sa sigurnošću mogao tvrditi što se tu doista događalo.

David je od 2006. godine u vezi s 28 godina mlađom manekenkom Chloe Gosselin, koja je 2010. godine rodila njihovu kćer Sky i čini se kako nikada nije bio sretniji. Skandalima je došao kraj, a on se prepustio mirnom obiteljskom životu. 

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Tom Hardy (Foto: Profimedia) Tom Hardy (Foto: Profimedia) Tom Hardy (Foto: Profimedia) Tom Hardy (Foto: Getty) +8 Tom Hardy (Foto: Twitter) Zanimljivosti Od okorjelog narkomana postao je neodoljivi ljepotan kojeg žele milijuni žena, ali on voli samo jednu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene