Obožavala ga je

Cvijeće na kraljičinu sprovodu skriva posebnu simboliku, a evo i što ga povezuje s njenim najljepšim danom u životu

Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Keith Mayhew/IPA/Pixsell 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Posljednji ispraćaj kraljice Elizabete Posljednji ispraćaj kraljice Elizabete Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta i kralj Charles Kraljica Elizabeta Posljednji ispraćaj kraljice Elizabete Lijes Sprovod kraljice Elizabete II. Procesija Odavanje počasti +21 Kraljica Elizabeta s obitelji Galerija

Cvijeće koje se moglo vidjeti na posljednjem ispraćaju kraljice Elizabate imalo je posebno značenje i pričalo je posebnu priču.

Kraljica Elizabeta bila je velika obožavateljice prirode i cvijeća, čak je nakon smrti svog oca postala pokroviteljica Društva Kraljevskog hortikulturnog društva 1952. godine i cijeli je život njegovala omiljene joj primjerke u kraljevskim vrtovima.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta s praunučadi Vidite li vi o čemu je riječ? Još jedna fotografija kraljevske obitelji koju je snimila Kate ima sumnjive detalje, i za ovu se vjeruje da obrađivana

Jednom je prilikom otkrila, da iako nije stručnjakinja za vrtlarstvo, biljke, drveće i cvijeće bili su izvor njezina užitka. Stoga ne iznenađuje da je kraljičino omiljeno cvijeće s posebno dirljivim značenjem krasilo lijes, a bilo je tu i ono koje je posebno tražio njezin sin, kralj Charles.

Ono je raslo u vrtovima Buckinghamske palače, Clarence Housea i Highgrove Housea, a među njime su bili ružmarin koji predstavlja uspomenu, te mirta koja je izrasla iz grančice koja se nalazila u kraljičinom vjenčanom buketu davne 1953. godine. Bilo je tu i lišća engleskog hrasta koji simbolizira snagu ljubavi, te žalosne vrbe. Na sprovodu su također bile izložene vrtne ruže, jesenske hortenzije, žednjaka i dalije, u nijansama ružičaste i tamnocrvene, s dodacima bijele, kako bi odražavale kraljevski standard.

Na zahtjev kralja Charlesa, državni pogrebni vijenac bio je izrađen na održiv način, na podlozi od engleske mahovine i hrastovih grana.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton Kate Middleton Kate Middleton, princeza Charlotte i princ George, Camilla Parker Bowles Kate Middleton, princeza Charlotte i princ George +25 Kate Middleton, princeza Charlotte i princ George Celebrity Dostojanstveno izdanje Kate Middleton: Kraljici Elizabeti na sprovodu je odala počast na baš poseban način!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton Kate Middleton, princeza Charlotte i princ George, Camilla Parker Bowles Princ George i princeza Charlotte - 3 Princ George i princeza Charlotte - 1 +27 Princ George i princeza Charlotte - 2 Celebrity Maleni princ George i princeza Charlotte svečano odjeveni stigli su na posljednji ispraćaj kraljice, ne odvajaju se od majke Kate

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene