Dirljiva simbolika

Svaki cvijet na lijesu kraljice Elizabete priča svoju priču, a ubrani su na posebnom mjestu

Britanci se opraštaju od kraljice Elizabete II. - 1 Britanci se opraštaju od kraljice Elizabete II. - 1 Afp 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Britanci se opraštaju od kraljice Elizabete II. - 1 Kraljevska obitelj: Elizabeta II. i princ Philip s Charlesom i Annom Kraljica Elizabeta II. - 4 Kraljica Elizabeta II. - 1 Balmoral Castle Članovi kraljevske obitelji obišli dvorac Balmoral - 2 Članovi kraljevske obitelji obišli dvorac Balmoral - 1 Balmoral Balmoral Kraljica Elizabeta II. - 2 +4 Kraljica Elizabeta II. - 1 Galerija

Na lijesu kraljice Elizabete nalazi se aranžman cvijeća koje nosi posebnu simboliku, a koje je ubrano na njoj najdražem i posebnom mjestu.

Lijes kraljice Elizabete započeo je ovog vikenda svoje putovanje iz dvorca Balmoral do palače Holyroodhouse u Edinburghu, a cvijeće kojim je ukrašen nosi posebnu priču, točnije svaki cvijet priča svoju.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta s praunučadi Vidite li vi o čemu je riječ? Još jedna fotografija kraljevske obitelji koju je snimila Kate ima sumnjive detalje, i za ovu se vjeruje da obrađivana

Bio je to prvi put da javnost može vidjeti lijes nakon kraljičine smrti, a osim što je ogrnut škotskom zastavom, na njemu se nalaze i brojni cvjetovi ubrani na imanju omiljenog joj Balmorala. Tu su dalije, cvjetovi slatkog graška, plamenac, bijeli vrijesak i grane bora. Sve ono odabrano je namjerno jer nosi posebne poruke i značenje.

Slatki grašak odavno je poznat kao jedan od kraljičinih favorita i simbolizira odlaske i rastanke, kao i zahvalnost. Dalije simboliziraju nove početke, ljubaznost i milost, a ove bijele boje i nevinost, čistoću te novo rođenje.

Bijeli vrijesak predstavlja ujedinjena srca i duše, a i simbol je Škotske te obilno raste u Škotskom gorju, gdje se nalazi i dvorac Balmoral. Viktorijanci su davnih dana popularizirali ideju da bijeli vrijesak donosi sreću, a 1884. godine kraljica Viktorija napisala je da je njezin sluga gospodin Brown ugledao komad bijelog vrijeska i pohitao da ga ubere jer se smatralo da donosi sreću.

Sve bilje ubrano je na obroncima Cairngorma, jednog od najslikovitijih mjesta u gorju na kojem je kraljica rado provodila vrijeme s princem Philipom. Uoči njegova sprovoda u travnju 2021. godine kraljica Elizabeta podijelila je privatnu fotografiju koju je njezin suprug snimio upravo na tom mjestu.

Tijekom Elizabetine 70-godišnje vladavine Balmoral je bio mjesto na kojem su se provodili obiteljski praznici, a tamo ju je i princ Philip zaprosio. Imanje Balmoral u vlasništvu je obitelji od 1852. godine i jedna je od dvije osobne i privatne rezidencije u vlasništvu kraljevske obitelji, uključujući kuću Sandringham u Norfolku, za razliku od ostalih palača, koje pripadaju kruni.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Gwen Stefani Gwen Stefani Gwen Stefani Gwen Stefani (Foto: Getty Images) +15 Gwen Stefani (Foto: Instagram) Nekad i sad Slavna plavuša šokirala izgledom, njezino lice sve je zbunilo : "Ja sam njen obožavatelj cijeli život i nisam je prepoznao"

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles III. - 2 Kralj Charles III. - 3 Kralj Charles III. - 1 Kralj Charles - 2 +7 Kralj Charles III. - 1 Celebrity Javnost je zabrinuta za zdravlje kralja Charlesa zbog jednog detalja, svoje sumnje podijelio je i liječnik

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene