Serija "Ne vjeruj svojim očima" prikazala je Škote na način koji se ne sviđa gledateljima te europske zemlje.

Galerija


Serija "Ne vjeruj svojim očima" razbjesnila je gledatelje iz Škotske koji tvrde da njihov narod prikazuje jadnim, loše naravi i škrtim. 

Vezani članci Slika nije dostupna Pristaše neovisnosti Škotske prvi put vode u anketama Slika nije dostupna Uoči sudbonosnog referenduma: Većina je protiv!

Ne sviđa im se scenarij psihološkog trilera, koji se temelji na istoimenoj knjizi Sarah Pinborough, jer smatraju da je antiškotski i ističu da su neke rečenice rastističke. Smeta im i što nijedan od dva glavna glumca ne potječu iz njihove zemlje, a naglasak Toma Batemana rođenog u engleskom Oxfordu, koji je utjelovio psihijatra Davida, su proglasili zastrašujućim.

"Je li još netko primijetio antiškotski scenarij? Očito su svi Škoti ili jadni ili zli. Ne prihvaćam to i nikad neću", komentirao je Eddi Reader iz benda Fairground Attraction na Twitteru. 

Za The Mirror je o svemu progovorio i Stewart Hosie, član Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva i pripadnik Škotske nacionalne stranke. "Ovi ludi, neukusni i zastarjeli stereotipi trebali bi pripadati prošlosti", istaknuo je. 

Serija "Ne vjeruj svojim očima" ima šest epizoda, a radnja se vrti oko toksičnog braka psihijatra Davida, kojeg tumači Bateman, s Adele koju je utjelovila Eve Hewson. U njihov odnos se upliće Davidova tajnica Louise koju je odigrala Simona Brown. Dio serije je i škotska glumica Georgie Glen, koja govori s engleskim naglaskom, i u jednoj sceni komentirala kako je David jadan. 

"To govore o Škotima, zar ne?", pita Georgie kolegicu Louise. 

"Škrti, zar ne?", pita ju Louise. 

Inače, serija je izašla na Netflixu 17. veljače i u nekoliko dana je postala najgledanija. Brojni gledatelji se pitaju hoće li biti druge sezone nakon dramatičnog kraja šeste epizode 1. sezone. 

Leoni Paraminski se ostvarila jedna od najvećih želja: U 42. godini očekuje prvo dijete

Mladi voditelj Nove TV postao je tata! S radijskom voditeljicom dobio je sina, a otkrili su i njegovo ime