Film "Dijamanti su vječni" iz 1971. godine još je jedan klasik iz franšize Jamesa Bonda, a Sean Connery je tijekom snimanja imao nekoliko zahtjeva.

Galerija


Sir Sean Connery koji je prije nekoliko dana proslavio 90. rođendan četiri se godine odmarao od uloge Jamesa Bonda nakon filma "Samo dvaput se živi", a obožavatelji diljem svijeta su bili oduševljeni kada je napokon pristao ponovno utjeloviti slavnog tajnog agenta. Film "Dijamanti su vječni" možete pogledati večeras od 21:55 sati na Doma TV-u.

Vezani članci Regé-Jean Page - 1 Naljutio je i rastužio mnoge svojim potezom, a sada su poznati razlozi zbog kojih se odlučio na to Valerie Leon Bila je u krevetu sa Seanom Conneryjem, a ljubila je i Rogera Moorea, sad dijeli svoja iskustva s miljenicima žena

Filmski klasik "Dijamanti su vječni" iz 1971. godine režirao je Guy Hamilton, koji potpisuje i režiju filma "Goldfinger". Priča prati tajnog agenta Jamesa Bonda koji nakon godina traženja napokon pronađe Ernsta Stavroa Blofelda, vođu međunarodne zločinačke organizacije SPECTRE i ubije ga. Bila je to sasvim osobna osveta jer je Blofeld u jednoj prijašnjoj Bondovoj pustolovini ubio ženu s kojom je Bond - prvi i posljednji put - bio oženjen. "M" ga nakon toga šalje na novi zadatak. U južnoafričkim rudnicima vadi se 80% svjetskih dijamanata, no golem dio tih dijamanata već neko vrijeme ne stiže na svoja uobičajena odredišta te ih netko krade.

Connery je do ove uloge već bio jedan od najplaćenijih glumaca na svijetu, a produkcija je zbog njegove plaće morala smanjiti troškove specijalnih efekata kako bi njemu mogli platiti. Navodno su mu platili 1,2 milijuna dolara kako bi ga nagovorili da se vrati kao James Bond.

Slavni glumac priznao je kako tijekom snimanja ovoga filma nije oka sklopio, a cijelo je vrijeme bio u Las Vegasu, gdje su snimali film. Često je kockao, a zbog njegovog igranja u casinima su kesto morali odgađati snimanje kada bi počeo dobivati. Tijekom snimanja "Dijamanti su vječni", Connery je ljubio Jill St. John i Lanu Wood dok su bili na setu.

Jacquesa posramili na plaži pa se obračunao s hejterima: "Nemam strpljenja za predrasude i nasilje. Dosta bi bilo!"