U filmu "Iz Rusije s ljubavlju", koji večeras možete pogledati na Domi TV u 22:10, Sean Connery je imao ljubavnu scenu s Danielom Bianchi koju su u Velikoj Britaniji cenzurirali.

Galerija


Film "Iz Rusije s ljubavlju" je drugi iz popularne franšize o tajnom agentu Jamesu Bondu kojeg je vrhunski odigrao oskarovac Sean Connery. 

Vezani članci Serija Bridgerton - 3 U kratkom roku zaludio je žene diljem svijeta, a sad se šuška da ga čeka novi veliki projekt poslije ogromnog uspjeha Tanya Roberts Preminula Bondova djevojka i Charliejeva anđelica koju svi znaju i po ulozi u voljenoj humorističnoj seriji

Međunarodna zločinačka organizacija Spectre želi se osvetiti najboljem britanskom agentu 007. Okrutna Rosa Klebb dobiva zadatak da se riješi Bonda, a u isto vrijeme Britanci se žele doći do stroja za dešifriranje tajnih poruka zvanog "Lektor". Rosa to iskorištava kako bi namamila agenta 007 u stupicu. 

Connery je glumio u pet od 27 filmova o James Bondu, a istaknuo je kako mu je omiljeni baš ovaj. Rossu, koja želi ubiti agenta 007, utjelovila je Lotte Lenya, a njen lik koristi nož u cipeli koji je zaista koristio KGB, tajna služba Ruske Federacije.  

Redatelju Terenceu Youngu se nisu sviđale noge Daniele Bianchi, pa njenu scenu zamijenio onom u kojoj Bond špijunira rusku ambasadu kroz periskop. 

Tijekom sekvence pri kraju filma neiskusni pilot je ugrozio Seanov život. Naime, letio mu je preblizu s helikopterom. 

Glumac Pedro Armendáriz, koji se u akcijskom trileru pojavljuje kao Kerim Bey, bio je u terminalnoj fazi karcinoma. Pedro je, prema pisanju stranih medija, dobio rak dok je snimao film "Osvajač Džingis Kan" u blizini mjesta u Americi gdje se obavljalo nuklearno testiranje. Prihvatio je ulogu kako bi pružio veću financijsku sigurnost supruzi i redatelj je posložio raspored njegovih scena da ih stigne snimiti dok je još fizički sposoban. Ipak, u nekim dužim scenama morao je koristiti njegovog dvojnika. Počinio je samoubojstvo nekoliko tjedana nakon što je film "Iz Rusije s ljubavlju" objavljen. Imao je 51 godinu. 

Connery je kao agent 007 imao osam sašivenih odijela po mjeri brenda Saville Row. Svako je koštalo oko 2.000 dolara. 

Daniela Bianci je u filmu utjelovila Bondovu djevojku kada je imala 21 godinu i najmlađa je glumica u toj ulozi. Inače, ljubavna scena koju su Sean i Daniela snimili bila je cenzurirana u Velikoj Britaniji. 

Omiljeni komičar Zuhra opet ljubi: Otkrio tko mu je nova partnerica i kako se slaže s bivšom ženom