Pred zagrebačku publiku 31. siječnja dolazi adaptacija hvaljenog romana Josipe Pavičić Berardini o njezinoj borbi s rakom dojke i svim posljedicama bolesti za nju samu, ali i za njezinu okolinu.

Galerija \ Priča o borbi s rakom dojke (PRiredba Studio) Glumi Daria Lorenci Flatz (Foto: PRiredba Studio) +1 Predstavom se žele prikupiti sredstva za aparat za interoperativno zračenje (Foto: PRiredba studio)

Neke priče možda nisu ugodne, no upravo takve dopiru najdalje. Jedna od njih, iz pera poznate televizijske voditeljice i novinarke Josipe Pavičić Berardini, na jednom je mjestu okupila više cijenjenih umjetnica s jednim ciljem – suočavanja s opakom bolešću koja je dosad odnijela mnogo ženskih života te osvještavanja javnosti o načinima prevencije.

Vezani članci Nova predstava ZKM-a ostavlja bez daha (Foto: ZKM) Gorko kazališno iskustvo koje ostavlja bez daha: Banalnost zla i intima traume holokausta na daskama ZKM-a Kako društvo oblikuje našu seksualnost? (Foto: ZKM) Bitka spola i roda u tri čina: Kako se žene (ne)nose sa samima sobom i normama društva?

Kroz nihovu suradnju roman „6mm – ispovijest o boli i pobjedi“ pretvoren je u multimedijalni kazališno-filmski projekt koji će sljedećeg tjedna zaživjeti i u Zagrebačkom kazalištu mladih.

„Ovom predstavom poistovjećujemo se s protagonisticom koja saznaje svoju dijagnozu, njezin put od suočavanja s bolešću do borbe za izlječenje, reakcije njezinih najbližih i cjelokupnu atmosferu nastalu nakon vijesti o bolesti. Također smo željeli potaknuti svijest o važnosti samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke, a na razini cijelog projekta i prikupiti sredstva za kupnju prvog aparata za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj“, poručila je Lidija Ivanda.

Pod kišobranom projekta okupile su se redom snažne žene, između ostalih, prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica te kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda. Za produkciju su zaduženi Teatar Erato i Media Punkt u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, 4sobe, Hoću knjigu i Europa Donna Hrvatska.

Poruka „Ako sam mogla ja – možeš i ti“ promijenila je živote mnogih žena. Na koji način, otkrijte u četvrtak, 31. siječnja u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7.

Dok si oni javno tepaju, tabloidi opasno šuškaju o njihovu razvodu nakon burne svađe Amal i George Clooney (Foto: AFP) Amal i George Clooney (Foto: AFP) George Clooney (Foto: Profimedia) +3 Amal Clooney s blizancima (Foto: Profimedia)

Lovren oduševio fotografijom i priznanjem: ''Volimo se ja i on posvađati, ali i volimo se neizmjerno'' Dejan Lovren (Foto: Instagram) Dejan Lovren (Foto: Richard Sellers/Press Association/PIXSELL) Šime Vrsaljko i Dejan Lovren (Foto:Instagram) +6 Dejan Lovren

Ovaj nakovrčani klinac prošle je godine oženio jednu od najljepših žena svijeta, 10 godina stariju od sebe Priyanka Chopra i Nick Jonas (Foto: Profimedia) Nick Jonas (Foto: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL) Priyanka Chopra i Nick Jonas (Foto: Instagram) +3 Nick Jonas (Foto: Freeman/Press Association/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju