Sean Connery je tijekom zavidne karijere glumio u brojnim filmovima, a izdvojili smo njegovih 10 najboljih uloga po mišljenju publike.

Galerija


Glumački svijet u subotu je šokirala vijest o smrti legendarnog Seana Conneryja. Glumac je preminuo u 91. godini, a vijest o njegovoj smrti objavila je glumčeva obitelj.

Vezani članci Diane Cilento i Sean Connery Život joj je ostao u vječnoj sjeni tajnog agenta, a nakon razvoda protiv slavnog glumca iznijela je i teške optužbe Sean Connery i Micheline Roquebrune Udovica Seana Conneryja otkrila posljednje trenutke života velikog glumca, od njega se oprostila emotivnom posvetom

Tijekom zavidne karijere Connery je osvojio brojne nagrade, među kojima su Oscar, dvije nagrade BAFTA i tri Zlatna globusa. Svjetski ga je proslavila uloga Jamesa Bonda, a časopis People u nekoliko ga je navrata proglasio "najseksi muškarcem na svijetu" i "najseksi muškarcem stoljeća". Postao je vitez 2000. godine zahvaljujući svojoj blistavoj karijeri.

Ovo je njegovih 10 najboljih filmova po mišljenju publike:

"Indiana Jones i posljednji križarski pohod"

"Nedodirljivi"
"Brdo"
"Najduži dan"
"Čovjek koji je htio biti kralj"
"Goldfinger"
"Ime ruže"
"Lov na Crveni Oktobar"
"Hrid"
"Iz Rusije s ljubavlju"

Napustio nas je legendarni James Bond: Sean Connery, šarmer i nositelj titule najseksi muškarca stoljeća, preminuo u 91. godini