Mladen Grdović neumoran je u stvaranju problema. Češće je poznat po skandalima nego po pjesmama.


Mladen Grdović godinama ima problema s alkoholom, a njegovim incidentima nema kraja. Sve je počelo davne 2004. godine kada se Mladen vraćao kući prema Arbanasima s 2.7 promila alkohola u krvi. Sletio je svojim ferarijem s ceste, zabio se u rasvjetni stup i ozljedio vratni kralježak. Tri godine Grdović je bio miran, no tada je svojim mercedesom 500 CL prešao u lijevi kolnički trak i udario u betonski zid u poslovno - industrijskoj zoni Gaženica. Naravno, njegov limeni ljubimac nije prošao bez ozljeda.

Nije prošlo niti pune dvije godine, a 2009. zadarski pjevač je izazvao vrisak i histeriju u zadarskoj Varoši. Vrludao je jaguarom po uskim ulicama, rušio stolove i stolce terasama kafića. Srećom, ozljeđenih nije bilo.

Mladen Grdović (Foto: PIXSELL)

Iste godine, u rujnu, Grdović je prijavljen zbog obiteljskog nasilja nad suprugom i bratom. Osuđen je na osam dana pritvora uz rok kušnje od godinu dana. Završio je na liječenju u psihijatrijskoj bolnici zbog višednevnog ekcesnog ponašanja uzrokovanog alkoholom. Neposredno nakon izlaska, Grdović je izjavio kako nema šanse da više takne bevandu. Da, Mladen zbilja ima smisla za humor.

Scenarij se ponovio i sljedeće godine. Početkom 2010. godine osuđen na 20 dana zatvora zbog obiteljskog nasilja. Uz bezuvjetnu kaznu nakon prekršenja uvjetne kazne kojom je istog kaznenog djela već bio pravomoćno osuđen sud mu je izrekao mjeru obaveznog liječenja od alkohola. No, Mladen se nije predao. Biti trijezan za njega je bio itekakv pothvat.

Mladen Grdović (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

U prosincu 2010. Grdović je još jedanput pokazao koliko mu je srcu prirasla bevanda. Nestašni Mladen je uhvaćen u predjelu Arbanasa s 3,08 promila alkohola u krvi. Zadraski sud mu je izrekao 5000 kn kazne i oduzeo mu vozačku na 8 mjeseci. Grdović je odmah završio na triježnjenju pa na Prekršajnom sudu.

Uslijedilo je zatišje sljedeće tri godine. Javnost, iako naviknuta na njegove ispade, pomislila je kako je Grdović možda naučio svoju lekciju. Pogriješili su. Grdović je za supruzi Brankci uoči Božića priredio neugodno iznenađenje. Svađa je započela u ranim jutarnjim satima, i to, naravno, pod utjecajem alkohola. Brankica mu je poklonila prijavu policiji koja ga je optužila za narušavanje javnog reda i mira.

Brankica Grdović (Foto: Filip Brala/PIXSELL)

U kolovozu 2013. Grdović svoj bijes ovaj put nije iskazao na svojoj ženi, već na jednom od 20 ukrajinaca na nogometnoj utakmici. Izmjereno mu je 2,5 promila alkohola u krvi, izrečeno 1600 kn novčane kazne i zabrana dolaska na Poljud godinu dana.

Mladen Grdović-Prekršajni sud u Splitu (Foto: Ivo Cgalj /PIXSELL)

Iste godine u blizini kuće u Arbanasima zabio se u betonski stup, a zatim i u metalni rasvjetni stup. Izmjereno mu je 2.7 promila u krvi, a vozačka mu je oduzeta na 8 mjeseci.

Mladen Grdović (Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL)

U ožujku 2015. u Zadru zaustavljen je u redovitoj kontroli prometne policije u crvenom jaguaru, a alkotestom mu je izmjereno 2,3 promila alkohola. Oduzeta mu je vozačka dozvola, a protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Samo tjedan dana prije, crnim mercedesom 500 CL nagazio je na pješački otok, oštetio jedan automobil i zaustavio se udarivši u stup.

Mercedes 500 cl Mladena Grdovića kojim je napravio prometnu nesreću( Dino Stanin/PIXSELL)

Jučer se dogodio zadnji u nizu njegovih ispada. Ne možemo reći da smo iznenađeni Mladenovim uhićenjem. Supruga ga je opet prijavila, Mladen je priveden u lisicama i priveden u zadarsku policiju.

Ovo je samo djelić Grdovićevih ispada kojima nas je počastio proteklih godina i time dokazao kako je ostao nepopravljivi i vjeran sebi. Samo, nadamo se kako u sljedećem scenariju nitko neće stradati, a da će Mladen shvatiti kako mu bevanda i nije tako dobar prijatelj.

Pročitajte i što poznati rade nakon što prekinu veze.