Jasona Priestleyja pamtimo kao šarmantnog Brandona Walsha iz serije "Beverly Hills 90210", a ovaj glumac još i danas je tiha patnja ženama diljem svijeta.

Galerija


Brandon Walsh iz serije "Beverly Hills 90210" godinama je bio tiha patnja tinejdžericama diljem svijeta, a Jason Priestley koji ga je utjelovio danas ima 51 godinu.

Vezani članci Jennie Garth i Tori Spelling (Foto: Profimedia) Proslavila se kao slatkica Donna u ''Beverly Hillsu'', kasnije nije ostvarila nijednu značajnu ulogu, evo gdje je danas Slika nije dostupna MILJENIK ŽENA Za njim su uzdisale, a on je snimao u skladištu sa štakorima

Priestley je odrastao u kanadskom Vancouveru, a za glumu se počeo zanimati još kao dječak. Njegova majka radila je kao glumica, a bavila se i podučavanjem glume te je uz nju stekao dojam o toj industriji, u koju se na kraju potpuno zaljubio. Karijeru je započeo glumeći u reklamama, a na malim ekranima debitirao je s 12 godina, i to u seriji "Teen Angel". Na audiciji za seriju "Beverly Hills 90210" odabrali su ga za ulogu Brandona, a to mu je potpuno preokrenulo život.

Ubrzo je postao planetarno popularan te je zahvaljujući Brandonu bio na glasu kao tinejdžerski idol. Osvojio je i dvije nominacije za Zlatni globus, a u seriji se okušao i kao režiser te upravo on potpisuje 15 epizoda. Na seriji je radio punih 10 godina, sve do njezina završetka. Glumio je u još nekoliko serija, radio kao redatelj, a često se vraćao i u ulozi glumca.

Tijekom svoje uspješne glumačke karijere Jason je nerijetko pažnju medija privlačio i svojim privatnim životom. Godine 1998. Porscheom se zabio u telefonski stup u Hollywoodu te je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu na godinu dana te je morao proći program odvikavanja od alkohola.

U slobodno vrijeme Priestley obožava odlaziti na utrke automobila, u kojima i sam sudjeluje. Hobi ga je umalo stajao i glave nakon što se 2002. godine zabio u zid automobilom te zadobio teške tjelesne ozljede. Srećom, oporavio se dosta brzo, a imao je i još nekoliko lakših nesreća.

Povezivali su ga s brojnim kolegicama, a Priestley se vjenčao sa šminkericom Naomi Lowde 2005. godine. Par je dvije godine kasnije dobio kćer Avu Veronicu, a 2009. dobili su sina. Tek nakon što se vjenčao s Naomi, dobio je američko državljanstvo, a to je javnosti otkrio 2007. godine. Objavio je i memoare, a sve detalje svoje karijere otkrio je u knjizi.

Rijetki znaju da je upravo on prvi suprug najpoželjnije žene na svijetu, a danas živi daleko od očiju javnosti