miljenik žena

Postao je idol zbog uloge šarmantnog zavodnika, a zbog opasnog hobija nekoliko je puta riskirao život

Shannen Doherty i Jason Priestly (Foto: Profimedia) Shannen Doherty i Jason Priestly (Foto: Profimedia) Profimedia 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Jason Priestley (Foto: Profimedia) Jason Priestley (Foto: Profimedia) Luke Perry i Jason Priestley (Foto: Getty Images) Jason Priestly (Foto: Profimedia) Shannen Doherty i Jason Priestly (Foto: Profimedia) Jason Priestly (Foto: Profimedia) Jason Priestly i Luke Perry (Foto: FOX Screenshot) +0 Jason Priestly i Luke Perry (Foto: Profimedia) Galerija

Jasona Priestleyja znamo kao Brandona Walsha iz serije "Beverly Hills 90210", a taj poznati glumac osim glume obožava jurnjave automobilima i glazbu.

Holivudski glumac Jason Priestley najpoznatiji je po ulozi u kultnoj seriji "Beverly Hills 90210", a svijet je osvojio kao šarmantni Brandon Walsh.

Pogledaj i ovo Jason Priestley (Foto: Profimedia) Nekad velika zvijezda Bio je tiha patnja žena diljem svijeta zbog uloge Brandona, a koliko se zgodni glumac promijenio tijekom godina?

Priestley je odrastao u kanadskom Vancouveru, a uz majku koja se bavi glumom i podučavanjem glume počeo se zanimati za tu industriju još kao dječak. Karijeru je započeo kao glumac u reklamama, a s 12 godina debitirao je na malim ekranima u seriji "Teen Angel". Na audiciji za seriju "Beverly Hills 90210" odabrali su ga za ulogu Brandona, koja mu je potpuno promijenila život.

Ubrzo je postao planetarno popularan te je zahvaljujući Brandonu bio na glasu kao tinejdžerski idol. Osvojio je i dvije nominacije za Zlatni globus, a u seriji se okušao i kao režiser te upravo on potpisuje 15 epizoda. Na seriji je radio punih 10 godina, sve do njezina završetka. Glumio je u još nekoliko serija, radio kao redatelj, a često se vraćao i u ulozi glumca.

Tijekom karijere privlačio je pažnju i privatnim životom. Godine 1998. Jason se Porscheom zabio u telefonski stup u Hollywoodu te je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu na godinu dana te je morao proći program odvikavanja od alkohola.

Povezivali su ga s brojnim kolegicama, a Priestley se vjenčao sa šminkericom Naomi Lowde 2005. godine. Par je dvije godine kasnije dobio kćer Avu Veronicu, a 2009. dobili su sina. Tek nakon što se vjenčao s Naomi, dobio je američko državljanstvo, a to je javnosti otkrio 2007. godine. Objavio je i memoare, a sve detalje svoje karijere je otkrio u knjizi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I feel like the luckiest father in the world today... I get to spend Father’s Day with my family... nothing could be better... I hope all you fathers are feeling as blessed as I am today... Happy Fathers Day! @naydoggy @ava.priestley @dashiellpriestley

A post shared by jason_priestley (@jason_priestley) on

Slavni glumac u slobodno vrijeme obožava odlaziti na utrke automobila, u kojima i sam sudjeluje. Hobi ga je umalo stajao i glave nakon što se 2002. godine zabio u zid automobilom te zadobio teške tjelesne ozljede. Srećom, oporavio se dosta brzo te je imao još nekoliko lakših nesreća. Osim automobila voli i glazbu, a tvrdi kako je najveći obožavatelj benda Barenaked Ladies. Upoznao se s njima nakon nekoliko desetaka koncerata na kojima je bio te im je ponudio da im režira spot. Dogovorio je da se njihova glazba pojavi u seriji "Beverly Hills 90210", a bend je danas jedan od popularnijih u Americi te su se pojavili u nekoliko uspješnih filmova.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene