Kao pustinjak!

Bila je jedna od naših najljepših glumica, a onda se odlučila zarediti: Živi u najvećem siromaštvu i samo rijetki znaju gdje je točno!

Edita Majić (Foto: Screenshot/Youtube) Edita Majić (Foto: Screenshot/Youtube) Screenshot/Youtube 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Edita Majić (Foto: Screenshot/Youtube) Galerija

Edita Majić nekad je bila uspješna glumica, a danas je redovnica koja živi u osami i služi Bogu.

Editu Majić domaća je javnost upoznala kao talentiranu kazališnu i filmsku glumicu što je i bila sve dok nije donijela drastičnu odluku i odlučila se zarediti. Edita je odlukom da se pridruži samostanu bosonogih karmelićanki u Španjolskoj sve šokirala 2004. godine, a kasnije je uslijedilo i novo iznenađenje.

Naime, Edita je 2017. godine odlučila živjeti u samoći u nenaseljenom mjestu i na taj način služiti Bogu, a točnu lokaciju gdje se nalazi zna samo njezina obitelj.

"Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan samostana na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći. Bog nije odustao od namjere da ga Edita slijedi. I zbilo se prije tri mjeseca. Edita je pristala na suradnju s Gospodinom. Odlučila je postati Njegovom pustinjakinjom", izjavila je njezina Jadranka Kanajet za Bitno.net prije pet godina.

Edita je slovila kao jedna od najljepših i najprofinjenih domaćih glumaca, a svoju prvu veliku ulogu ostvarila je u predstavi "Salome". Nagrađena je i Zlatnom Arenom na Pulskom festivalu 1999. godine za ulogu u fimu "Da mi je biti morski pas", nakon čega su se i ostale počele nizati jedna za drugom, kao i brojna priznanja.

Mnogi su sumnjali i nisu vjerovali da će ova rođena Splićanka izdržati život po strogim pravilima karmelićanki. Naime, u samostanu svetog Josipa u Avili kamo je bila otišla, redovnice hodaju bose ili u laganim sandalama bez obzira na vremenske uvjete, nemaju grijanje te spavaju na slamnatim krevetima. Uz to, sa sobom nije smjela ponijeti nikakve osobne stvari, već samo fotografije članova svoje obitelji. Još rigoroznija pravila uslijedila su nakon što se zavjetovala na vječno siromaštvo, čistoću i poslušnost.

"Uz pomoć biskupa pronašla je mjesto i kuću u kojoj se sada nalazi. Kuća se nalazi na brdu, na osami jednog šumskog kraja i zove se Desierto de Cristo Rey (Pustinja Krista Kralja). Za sada je tu. Trenutačno su u realizaciji projekti koji rješavaju njezino dugoročno življenje pustinjaštva u skladu s Božjim planom i naumom“, natuknula je prije nekoliko godina Editina majka Jadranka i dodala da je preponosna na kćer i da joj se divi. 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene