Nekadašnja hrvatska kazališna i filmska glumica Edita Majić prekinula je karijeru kako bi se posvetila redovništvu u klauzurnom samostanu bosonogih karmelićanki, a sada je odlučila još radikalnije služiti Bogu.

Galerija


Edita Majić, nekadašnja kazališna i filmska glumica, prekinula je karijeru i ušla u zatvoreni samostan bosonogih karmelićanki. Bivša glumica jedna je od onih časnih sestara koje ne izlaze iz samostana, nemaju grijanje u sobama ni toplu vodu, spavaju u ćelijama, a život su posvetile siromaštvu i molitvi. 

Njezina odluka šokirala je javnost još 2004. godine, a sada je odlučila još radikalnije služiti Bogu. Naime, Edita je odlučila živjeti u samoći na pustom i nenaseljenom mjestu. Njezina majka Jadranka za Bitno.net potvrdila je da njezina kći već tri mjeseca živi kao pustinjakinja.

Edita Majić (Foto: Screenshot/Youtube)
Edita Majić (Foto: Screenshot/Youtube) Foto: Screenshot/Youtube

"Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan samostana na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći", rekla je Jadranka Kanajet

"Bog nije odustao od namjere da ga Edita slijedi. I zbilo se prije tri mjeseca. Edita je pristala na suradnju s Gospodinom. Odlučila je postati Njegovom pustinjakinjom", dodala je njezina majka.