Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko je serije pridonijela popularnosti ove povijesne regije govori i činjenica kako su producenti zajedno sa glumcima 'Sile' u okolice grada Mardina otvorili osnovnu školu i zdravstveni centar.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Slika nije dostupna Boran odlazi u Mardin - Sila se želi riješiti njegovog djeteta! Slika nije dostupna 'SILA' daleko najgledanija!

Da su producenti i glumci iz serije ‘Sila’ plemenitog srca dokazuje činjenica da su, za vrijeme snimanja serije, u humanitarne svrhe izgradili osnovnu školu i klinički centar.

Osnovna škola ‘Sila’ u selu Söğütlü u Nusaybinu, okrugu Mardina otvorena je 24. studenog 2007. godine, a na otvorenju škole bili su i protagonisti serije prelijepa Sila i njezin aga Boran. Gül Oguz, redatelj serije i partner u produkcijskoj kući Most Production je na otvorenju kazao da će se u tu školovati preko tisuće djece.

>> Ekskluzivno: Boran aga vodi gledatelje iza kamera 'Sile'!

‘Ova djeca će osvijetliti ovu zemlju i donijeti novi život, posao i hranu. Tisuće škola i tvornica će biti uspostavljena i naš san će se ostvariti., dodao je redatelj 'Sile'.

Sila - zdravstvena klinika

Godinu dana nakon osnovne škole otvorena zdravstvena klinika
Zdravstvena klinika koju je izgradila produkcijska kuća Sile ‘Most Production’, izgrađena je u selu Pirinçli u Deriku, također u okrugu Mardina te je otvorena na ceremoniji na Dan učitelja, 24. studenog 2008., i to godinu dana nakon otvaranja osnovne škole. Zdravstvena klinika ‘Sila’ se proteže na 250 četvornih kvadrata, a od velike je važnost stanovnicima sela Pirinçli, kao četrdesetak okolnih mjesta u okrugu grada Mardina.

Serija Sila dostupna je unaprijed na platformi OYO.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook