Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I Ivanu Kindl ćemo gledati na Zagrebačkom festival.


1. Uskoro nastupate na 62. Zagrebačkom festivalu, koji će se održati 16.01., u Zagrebu. Sa kojom pjesmom će te nastupiti i kako teku pripreme za nastup?

Nastupit ću prvi puta na festivalu s autorskom pjesmom koju potpisujemo moj dugogodišnji suradnik i partner Alen Križaj i ja. Radi se o moćnoj pop soul baladi koja je sjetne ljubavne tematike, a reakcija publike zasad je više nego sjajna, mnogi se pronalaze u priči. Budući izvodim baladu čvršćeg groova nema koreografije, najvažnija je dobra interpretacija i sinergija s orkestrom. U mom slučaju sve je spremno, a gotova je i kreacija branda Poison flowers koju ću nositi na festivalu.

Neno Belan na Zagrebačkom festivalu: 'Festival je definitivno probuđen iz zimskog sna'

2. Zagrebački festival prošle godine unio je velike promjene te napravio veliki korak naprijed u organizaciji, scenografiji, režiji i produkciji. Što vama osobno znači nastup na ovom festivalu?

Vezani članci Matija Cvek - 1 Matija Cvek osvrnuo se na pobjedu na Zagrebačkom festivalu: "Uvijek se nešto potajno nadaš..." Matija Cvek - 2 Pobjednik 68. Zagrebačkog festivala je Matija Cvek i njegove "Ptice“: Emotivnom izvedbom gotovo jednoglasno osvojio žiri

Prije svega Zagrebački festival je izvrsna promocija novih pjesama, pretpostavljam da je to svakom izvođaču najbitnije. Zatim naravno, izvedba uživo s orkestrom kao šlag na torti. Nema ljepšeg osjećaja pjevati uz raskošan orkestar, sjajne prateće vokale koji su u mojoj pjesmi više nego bitni. Na kraju, da pjesma zaživi i ostane u eteru i nakon festivala što duže.

3. Pjesme festivala postigle su također i veliki uspjeh na službenoj nacionaloj listi HRTOP40. Da li vam je drago da su pjesme prepoznate kod slušatelja i publike koja je najbitnija? 

Naravno, publika je najbitnija, ali i količina vrćenja u eteru ovisi o tome kojom će brzinom pjesma doći do slušatelja. Pretpostavljam da će se sad zahuktati pjesme u eteru jer još je relativno malo vremena ostalo do festivala. Voljela bih naravno, da se i moja pjesma nađe na listi HRTOP40 koja je definitivno najbolji pr pjesmama koje se nalaze na ljestvici.

4. Na čemu trenutno radite, neki novi projekti i koji su vam planovi za 2015. godinu?

Osim priprema za Zagrebački festival u planu su nastupi u Zagrebu i Dubrovniku u siječnju, rad na proljetnom singlu, mjuziklu, duetu s jednim zanimljivim glazbenikom, svirke...

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook