Belan je aktivan

'Festival je definitivno probuđen iz zimskog sna'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

I Neno Belan priprema nova iznenađenja na Zagrebačkom festivalu. Odvojio je malo vremena i odgovorio na nekoliko naših pitanja...

1. Uskoro nastupate na 62. Zagrebačkom festivalu, koji će se održati 16.01., u Zagrebu.
Sa kojom pjesmom će te nastupiti i kako teku pripreme za nastup?

Pogledaj i ovo Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha Neka od najvećih glazbenih imena Znate li što Žanamari radi na ovoj fotografiji? Pogledajte tko je još tijekom godina sudjelovao u obredu koji tradicionalno okuplja naše pjevače!

Nastupam sa vlastitom autorskom pjesmom “Jer je pjesma dio nas”, koju ću izvesti uz pratnju svog benda 'Fiumens'. Pripreme teku uobičajeno, po planu i dobro, i čekamo generalne probe. :)

Maja Blagdan za Zagrebački festival priprema pjesmu 'Više od najviše'

2. Zagrebački festival prošle godine unio je velike promjene te napravio veliki korak naprijed u organizaciji, scenografiji, režiji i produkciji. Što vama osobno znači nastup na ovom festivalu?

Ja sam, osim što sam autor i izvođač, ujedno i dio producentskog tima ovog festivala, i to u ulozi glazbenog urednika (jednog od), i to drugu godinu za redom, tako da sam i sam sudjelovao u kreiranju ovog novog formata i revitalizaciji festa. Festival je definitivno probuđen iz zimskog sna, udahnut mu je novi život, i počeo je opet igrati zamjetnu ulogu u hrvatskoj estradi, ponosim se radom ovog tima.

3. Pjesme festivala postigle su također i veliki uspjeh na službenoj nacionaloj listi HRTOP40.
Da li vam je drago da su pjesme prepoznate kod slušatelja i publike koja je najbitnija?

Naravno da mi je drago, jer i nas cilj kao producentskog tima je bio učiniti festival kvalitetnim poligonom za promociju novih i dobrih radio singlova, te prihvaćanje i prepoznavanje največeg broja radijskih urednika, te naravno šire publike, čini me zadovoljnim i motivira me za daljnji rad na festivalu.

4. Na čemu trenutno radite, neki novi projekti i koji su vam planovi za 2015. godinu?

Trenutno sam zaokupljen, naravno, Zagrebačkim festivalom, a kad to završi, čeka me rad na miksanju vlastite unplugged live ploče, te također dovršavanju i nove studijeske ploče, a zatim veliki koncerti u Zagrebu i još puno toga...

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene