Slavni redatelj

Zločesti redatelj Hollywooda: Druži se s Castrom - evo zašto!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Oliver Stone nikada nije bježao od kontroverze. Ovaj drski redatelj iz New Yorka u svojim filmovima prikazuje američko prljavo rublje još od ranih sedamdesetih, a sad je došao u Hrvatsku.

Zahvaljujući Subversive film festivalu, ovih dana zagrebačkim ulicama šeće trostruki Oskarovac, redatelj Oliver Stone koji će u Hrvatskoj ostati tjedan dana kako bi, osim promoviranja novog dokumentarnog serijala 'Neispričana povijest Sjedinjenih Američkih Država', išao jedriti po našoj obali. S redateljem smo pričali o njegovom prijateljstvu s Fidelom Castrom, korumpiranoj Americi i neslaganju oko ulaska Hrvatske u EU.

>> Danas na Subversive Festivalu: The Global Minotaur!

Pogledaj i ovo showbuzz Veliko ime u Zagrebu U Hrvatsku stigao slavni redatelj - Govori o 'mračnoj strani' SAD-a!

Oliver Stone nikada nije bježao od kontroverze. Ovaj drski redatelj iz New Yorka u svojim filmovima prikazuje američko prljavo rublje još od ranih sedamdesetih, počevši s trilogijom inspiriranom ratom u Vijetnamu, koji je i sam služio te bio ranjen.

'Svi znamo da vlade lažu. No dimenzije tih laži zbilja su nečuvene. Sve počinje Drugim svjetskim ratom. Djeca u Americi uče da je SAD dobio rat. To nije istina, pobjednik je bio Sovjetski Savez', ispričao je Oliver Stone pred kamerama inMagazina.

Bez obzira na tematiku, Oliverovi filmovi uvijek su provokativni i zabavni. Ovaj zločesti holivudski dečko bio je prijatelj je s Hugom Chavezom, o kojem je snimio dokumentarac i još veći s Fidelom Castrom, o kojem je snimio čak tri dokumentarca.

'Fidel Castro nije samo legenda, on je i stvarni čovjek. On je u 1960-ima bio jedini koji se suprotstavio nasilničkom SAD-u. Doslovno se izborio za nezavisnu Kubu. Pogledate li ostale države u tom dijelu svijeta, Karibi, Južna Amerika, vidjet ćete koliko se rijetko te države okreću protiv Amerike a da pritom opstaju. To je pokušao Allende u Čileu, no SAD ga je svrgnuo', ispričao je Stone.

Što je još otkrio pred kamerama inMagazina, pogledajte i video prilogu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene