Idete?

Danas na Subversive Festivalu: The Global Minotaur!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Srijeda na Subversive Festivalu započinje predstavljanjem iznimne i provokativne knjige Yanisa Varoufakisa The Global Minotaur.

U drugom izdanju knjige koja je polučila veliko zanimanje i u ekonomskoj struci, ali i općenito, Varoufakis posebno prati razvoj krize u Europi i na azijskom kontinentu te njihov odnos prema 'globalnom minotauru'.

Pogledaj i ovo Severina Rijetke fotografije! Severina pokazala svoj zagrebački stan, pri uređivanju luksuzne nekretnine pazila je na svaki detalj, a rado i ugošćuje bliske osobe

Konferencijski program se u 19 sati nastavlja predavanjem Costasa Douzinasa, profesora prava i ravnatelja Instituta za humanističke znanosti Birkbeck na Sveučilištu u Londonu. Douzinas će na primjeru Grčke preispitati uzroke trenutnih socio-ekonomskih i političkih kriza te tipove, strategije i oblike otpora koji su niknuli u posljednje tri godine. Grčka se nalazi pred teškim izborom: prihvatiti katastrofalne mjere štednje koje nameće Trojka ili nastaviti putem otpora koji će sustav koji je zemlju srušio na koljena dovesti do prirodnog i zasluženog kraja. Europa se suočava s istim izborom. U ovome se trenu budućnost demokracije i budućnost same ideje Europe odigravaju na njihovu rodnom mjestu.

U 21 sat 'najopasniji čovjek Europe', kako vodeći mainstream srednjestrujaški mediji nazivaju Alexisa Tsiprasa, i 'najopasniji filozof Zapada', kako nazivaju redovitog gosta Subversive Festivala Slavoja Žižeka, razgovarat će o budućnosti europske ljevice. Ne propustite ovu povijesnu debatu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene