25 godina u braku

Brončani Vatreni progovorio o obitelji pa svima dao jedan važan savjet!

Adrian Kozniku (FOTO: Igor Kralj/Pixsell) Adrian Kozniku (FOTO: Igor Kralj/Pixsell) 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Adrian Kozniku (FOTO: Igor Kralj/Pixsell) Ardian Kozniku (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Ardian Kozniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Ardian Kozniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac prisjetio se najupečatljivih trenutaka svoje bogate nogometne karijere. Da je vrhunski nogometaš, svi znaju, no kakav je otac i suprug?

Ardiana Koznikua, Albanca s Kosova, koji je postao legenda hrvatskog nogometa, u društvu obitelji zatekli smo na otvaranju sportskog centra u Zaboku. Današnji trener juniora u NK Rudešu, odlučio je isprobati učinke krio saune. "Da je to bilo prije čovjek bi se regenerirao u roku 24 sata. To traje par minuta, ali je fantastična regeneracija", kaže Koznikua.

Pogledaj i ovo In Magazin: Jurica Pađen - 1 Kakve uspomene! Jurica Pađen vraća nas u osamdesete, evo koji ga je političar branio od obožavateljica, a tko ga je spasio od zatvora: "On mi je bio redar, moj bodyguard!"

U svojoj impresivnoj nogometnoj karijeri, Kozniku je ostavio neizbrisiv trag i u dva najveća hrvatska kluba Dinamu i Hajduku. Pune četiri godine njegovo srce kucalo je i za hrvatsku reprezentaciju, za koju je nastupao sedam puta. Bio je i član legendarne generacije Vatrenih koja se 98. godine okitila brončanom medaljom na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

"Najljepši trenuci su mi svakako sa reprezentacijom Hrvatske gdje sam sudjelovao na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, bio sam kao jedini stranac, ali radom i trudom sam uspio ući u najjaču Hrvatsku reprezentaciju ikada", otkriva nogometaš.

No u srcu mu je još jedna reprezentacija. Ona njegova rodnog Kosova. "Koliko su patili moji sunarodnjaci, osam godina se nogomet nije igrao tamo i onda kad je bilo priznanje od UEFA-e i FIFA-e, ja sam bio najsretniji čovjek na svijetu. Ja se nadam da će Adrian Kozniku kad tad biti selektor reprezentacije Kosova", kaže nogometaš.

Adrian Kozniku (FOTO: Igor Kralj/Pixsell) Adrian Kozniku (FOTO: Igor Kralj/Pixsell)

Profesionalac od glave do pete, kojeg su obožavale i maksimirske tribine, najveći dio karijere ipak je proveo u Hajduku. Za "Bile" je zabio brojne odlučujuće pogotke. No nikad neće zaboraviti onaj iz davne 93-e, kad je tri minute prije kraja utakmice uspio sačuvati Hajdukov rekord - osvojeno prvenstvo bez poraza.

No Ardian je 90.godine umalo ostao i bez glave. I to baš kad je letio u Split na potpisivanje ugovora s Hajdukom. "Pali smo, avion se razbio, znači pola, krila…Znači, avion se uništio skroz. Mi smo ostali živi!“, prisjeća se Ardian.

Osim iznimno uspješne karijere, Ardian se može pohvaliti i skladnim obiteljskim životom. Sa suprugom Almirom, s kojom ima dvije kćeri, dobro i zlo dijeli punih četvrt stoljeća. Obitelj mu je uvijek bila na prvom mjestu.

Ardian Kozniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ardian Kozniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

"Čim sam u braku nakon dvadeset i pet godina, znači da je odlično. Sve ima svoje dobre i loše strane, ali je dobro“, govori supruga Almira.

"Ja bi preporučio svim sportašima što prije imati familiju, imat ćeš još bolji uspjeh jer onda razmišljaš za ženu, djecu, svoju familiju, a kad si sam, onda te može nositi negdje drugdje sa strane", iskren je nogometaš.

"Mogu reći da sam puno puta bio dalje od njih, ali ljubav je ista kao sam bio cijelo vrijeme s njima. Još sam gladan da ih vidim , ima godina, ali sam željan što više biti s njima", zaključuje Ardian.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene