Tužnog ratnog vihora sjećaju se i domaće zvijezde koje su tijekom Domovinskog rata pjesmom, sportskim uspjesima ili riječima potpore davale nadu u slobodu i ljepše sutra.


Na današnji dan prisjećamo se Vukovara i svih njegovih žrtava koje su životima platile našu slobodu. Prisjećamo se i žrtava Škabrnje. Tužnog ratnog vihora sjećaju se i domaće zvijezde koje su tijekom Domovinskog rata pjesmom, sportskim uspjesima ili riječima potpore davale nadu u slobodu i ljepše sutra.

Vezani članci Maja Šuput i Marko Grubnić Marko Grubnić progovorio o detaljima 15 godina dugog poznanstva s Majom Šuput: ''Ima nešto na što sam najponosniji u životu'' Sandi Cenov - 2 Što stariji, to bolji! Tko su domaći zavodnici koji su s godinama sve poželjniji i šarmantniji?

'Pristižu sjećanja na to vrijeme i na agoniju tih ljudi, na agoniju tog grada, na svo zlo koje se tamo događalo', kazao je Mladen Bodalec. Nema tog Vukovarca koji ne zna što se dogodilo 18. studenog '91. Rijeka prognanika na ulicama, u očima rijeka suza. Dan kada je pao Vukovar zauvijek će ostati urezan i u sjećanju Dubravka Šimenca. Svake godine zapali svijeću za one koji su našu slobodu platili svojim životom.

KOLONA SJEĆANJA Milanović izviždan na odlasku s groblja, neugodna dobacivanja Bojanu Glavaševiću

'Pa smo mi sportaši na neki način, tada 91. bili na jednoj drugoj liniji bojišnice a to je ona sportska, promocija Hrvatske i objašnjavat svijetu i Europi šta se dešava', rekao je Šimenc.

Prljavci su početkom devedesetih tugu i bol hrvatskog naroda pretočili u svoje pjesme. ''Ruža Hrvatska'' je nastala 88-e i poput nekog proročanstva ukazala na to što nam se sprema.

'Naše su pjesme bile odraz tog vremena, i Ruža Hrvatska koja je bila predskazanje svega toga, i album ''Lupi petama, reci evo sve za Hrvatsku'' je bio 93. u jeku dakle rata i nisi mogao naprosto pisat ni o čemu drugom', dodaje Bodalec.  Što su o ratu rekli ostali hrvatski glazbenici i sportaši, pogledajte u prilogu IN magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook