Što na umu, to na drumu

''Trener svih trenera'' odriče se te titule: ''Je**m ti moj egoizam, nacija gleda hoće li biti sretna ili neće''

Ćiro Blažević (Foto: AFP) Ćiro Blažević (Foto: AFP) Afp 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Ćiro Blažević i Davor Šuker u zagrljaju 1998. godine (Foto: AFP) Miroslav Ćiro Blažević, Zlatko Dalić (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) +0 Ćiro Blažević (Foto: AFP) Galerija

Miroslav Ćiro Blažević odriče se titule koju je nosio 20 godina. Vrijeme je da ju preuzme novi vođa.

Cijeli svijet se divi Hrvatskoj, koja je izborila nastup u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, i još je samo jedan korak dijeli od nogometne besmrtnosti.

Pogledaj i ovo Sandra Perković (FOTO: Instagram) Srcem i dušom Na istom stadionu Sandra Perković je prije pet godina osvojila zlato! ''Neka se povijest ponovi''

Prema broju stanovnika, najmanja zemlja koja je stigla do posljednje utakmice još otkad je to uspjelo Urugvaju 1950., Hrvatska na putu do zlata ima još samo jednu prepreku - Francusku.

Kako će završiti taj dvoboj, zna legendarni Ćiro Blažević. Punih 20 godina Hrvatska se nadala kako će se ponoviti ili čak nadmašiti legendarna bronca Vatrenih iz '98.

Ćiro Blažević i Davor Šuker u zagrljaju 1998. godine (Foto: AFP) Ćiro Blažević i Davor Šuker u zagrljaju 1998. godine (Foto: AFP) Foto: Afp

Zahvaljujući Zlatku Daliću i njegovim igračima, san je postao stvarnost i '98. je nadmašena, a Ćiro je spreman odreći se nadimka "trener svih trenera".

''Ja sam na trenutak prije 10 godina rekao 'samo da mene ne prođu' i danas se toga stidim. Je**m ti moj egoizam, nacija gleda hoće li biti sretna ili neće. Pa tko to može zanemariti'', iskren je Ćiro.

''Puno je lijepih trenutaka bilo, najljepši je svakako Francuska 98' godine. Onaj doček navijača kad su svi živjeli za tu Hrvatsku, tako da je to nešto što nikada neću zaboraviti'', kazao je Dario Šimić.

Čestitke hrvatskim reprezentativcima stižu sa svih strana, a svojom su gotovo filmskom pričom osvojili simpatije navijača diljem svijeta. Svjetski mediji najviše ističu teško djetinjstvo kapetana Luke Modrića.

''Kad je počeo rat onda smo s obitelji sam bio non stop po hotelima kao izbjeglica i tako, nije bilo jednostavno, ali hvala Bogu sve smo prebrodili'', kazao je jednom prilikom Luka Modrić.

''Modrić je jedan fenomen, sad je ušao među četiri najveća igrača svijeta, on je momentalno najveći ambasador Hrvatske na svijetu. A to što je išao pucati kad nije smio. I to mu ide na čast'', govori Miroslav Ćiro Blažević.

PROČITAJTE I OVO --> Luka Modrić: Sramežljiv i skroman dječak koji je postao jedan od najvećih svjetskih nogometaša svih vremena

A nacija u deliriju čeka dvoboj s Francuzima, koji su nas zaustavili u polufinalu te '98. Ćiro je i prije polufinalnih dvoboja predvidio da će Vatreni u finalu igrati protiv Tricolora te najavio pobjedu Hrvatske.

Ćiro Blažević (Foto: AFP) Ćiro Blažević (Foto: AFP) Foto: Afp

Što je još otkrio Ćiro, pogledajte u videopriči. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

U ponedjeljak, od prijepodnevnih sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene