Brojni glazbenici su u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog odali počast kultnom bendu - Indexima. Publika je tijekom dvosatnog nastupa uživala u legendarnim i bezvremenskim hitovima sarajevske grupe.


Goran Karan, Željko Bebek, Giuliano, Boris Novković i brojni drugi glazbenici su na tradicionalnom koncertu "Indexi i prijatelji" obožavatelje kultne sarajevske grupe svojevrsnim glazbenim vremeplovom vratili u doba kada je na našim prostorima nastajao rock.

Indexi su nam ispričali kako su izabrali ime i kako je nastala pjesma 'Bacila je sve niz rijeku'

Vezani članci Giuliano i Nina Donelli - 3 Naš je duet mnogima bio trn u oku, a sada svi komentiraju da imamo pjesmu godine Aki Rahimovski Aki Rahimovski postao otac u 65. godini, no nije on jedini poznati otac koji mijenja pelene nakon pedesete

'Oni su bili pioniri i u puno toga su bili dosta toga su bili dosta godina ispred svih drugih, tako da nije čudo da se puno tih grupa ugledalo u njih', kaže Giuliano. 'Glazba je imala puno veću težinu i nešto smo tražili iz tih pjesama, pouku neku, poruku, za razliku od današnjih vremena, tako da tu je fenomen Indexa', smatra Boris Novković.

Indexima su tijekom godina prošli mnogi glazbenici, među kojima i Đorđe Novković, a na njihovim turnejama nikada nije bilo dosadno. Fadil je na jednoj od turneja po Rusiji skladao vjerojatno najpopularniju pjesmu Indexa "Bacila je sve niz rijeku", za koju je tekst napisao Kemal Monteno. Da su Indexi svojim hitovima odavno zaslužili kultni status dokazala je brojna publika, a vjerujemo da će tako biti i sljedeće godine na tradicionalnom koncertu u čast ovih glazbenih velikana.

Pogledajte sve u prilogu inMagazina.  

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook