'Bacila je sve niz rijeku'

Neke od najljepših pjesama ex-Yu izašle su iz ruku njih dvojice

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uz njih su mnogi odrastali, plesali prve sentiše, odbolovali nesretne ljubavi. Naša ekipa družila se s članovima benda u Sarajevu, na mjestima na kojima je nastala ova kultna grupa.

Indexi su jedan od bendova koji su obilježili prošlo stoljeće na ovim prostorima. Ispričali su nam kako su izabrali ime, kako je nastala pjesma 'Bacila je sve niz rijeku', te se prisjetili najdražih trenutaka iz duge povijesti ovog benda. Tada su i prvi put nakon pola stoljeća članovi grupe Ismet Nuno Arnautalić i Fadil Redžić ušli su u dvoranu u kojoj su se održali neki od prvih nastupa ove grupe. Neke od najljepših pjesama, nastale na prostoru bivše Jugoslavije, izašle su iz ruku ovih dvojice glazbenika.

Pogledaj i ovo showbuzz Opet oduševio ON JE AMERIKANAC - Izvedbom 'Žutih dunja' će vas rasplakati!

Indexi i prijatelji u Lisinskom: 'Uz ove pjesme se napravio jedan veći dio države'

'Bacila je sve niz rijeku' postala je gotovo kao osobna iskaznica grupe Indexi. Fadil je glazbu za nju napisao u Sovjetskom Savezu, na turneji na kojoj je bio s drugim bendom. 'Bio sam daleko od drage, već sam bio u braku, i onda me uhvatila tuga pa sam čačkao po gitari i otčačkao to. Onda sam dao Kemi i on se zaljubio i to je sročio, meni se to nije svidjelo u prvi mah, taj tekst, usred bašće... ali poslije mi je sjela, izuzetan tekst', pričaju članovi benda.

U Skenderiji su održali neke od svojih najboljih koncerata, a uspomene bude stare fotografije. Na njima nema više Nune jer je iz grupe otišao 1969., kada je morao u vojsku i nije se više vratio. Ali upravo je on taj, koji je grupi dao prepoznatljivo ime šetajući sarajevskom Ferhadijom. Mnogo je uspomena, mnogo lijepih pjesama. A ako ste se poželjeli još jednom prisjetiti se Indexa uživo, napravite to na koncertu koji će se održati 28. rujna u koncertnoj dvorani Lisinski. Pogledajte sve u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene