POGLEDAJTE VIDEO

Doznajte kako se riješiti stresa!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U današnje vrijeme stres je svakodnevna pojava. S obzirom na način života, nemoguće ga je izbjeći. No, ako trajanje i količina stresa izmaknu kontroli i postanu prekomjerni, mogu ozbiljno ugroziti zdravlje. Stoga, bolje spriječiti, nego liječiti.

"Počeli smo podrazumijevati zdravlje zdravo za gotovo. Nažalost , zaista vrijedi ona da bolestan čocvjek ima samo jednu želju, a zdrav njih tisuću. Zar zaista moramo izgubiti zdravlje da bi ga počeli cijeniti?" - ovim je riječima psiholog Boris Blažinić polaznicima interaktivno-eduaktivne radionice Storybook kolegija pod nazivom "Pobijedite stres" pokušao ukazati na važnost borbe protiv stresa.

>> Najčešće zablude na koje 'padamo': Jeste sigurni da trebate svaki dan čistiti uši?

Radionicu je pohađala i spisateljica Milana Vlaović koja je priznala kako zbog nagomilanog stresa zna patiti od nesanice. Efikasnim načinom borbeprotiv stresa smatra pisanje, čitanje dobre knjige ili fizičku aktivnost. Fotograf Damir Hoyka sa polaznicima je podijelio svoja iskustva. "Ono što mislim da je još također zgodno za borbu protiv stresa je precepcija stresnih situacija. Dakle, ne pristupati situacijama na način- to je problem, ja gledam riječ problem uopće izbjegavati, uvijek gledam postaviti situacije da su one izazov. Dakle, to je jedan izazov koji ja sigurno mogu riješiti , samo moram smisliti na koji način."- izjavio je Hoyka. Detekcija i prevencija ključ su rješenja, smatra poznati psiholog. Naše tijelo često nam daje signale koje mi, nažalost, zanemarujemo. Stres je 90 posto onog što doživljavamo, a tek deset posto onoga što on zaista jest. Stoga, upozorava Blažinić, dobro i uspješno nošenje sa stresom znači dobro upravljanje sobom i svojim emocijama.

Za kraj je poručio: "Dobro vrijedi ona izjava Sioux Indijanaca: "Nađite mirnoću da podnesete stvari koje ne možete promijeniti . Nađite hrabrosti da promijenite ono što možete promijeniti i nađite mudrosti da razlikujete jedno od drugoga."

Pogledaj i ovo Eric Vidović Uspješan i u SAD-u! Sjajno novo ime zvjezdanog glazbenog neba, Eric Vidović sprema se pokoriti domaću scenu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene